ACTUALITAT  

El fons públic d’Aràbia Saudí va decidir no comprar el València

Per Joan Marc García · 10 Juny, 2024

La venda de les accions per part de Peter Lim, el dia que ocórrega, serà segurament la notícia de la dècada en el valencianisme. És el moment que el valencianisme espera amb ganes i l’única esperança que hi ha en l’horitzó perquè canvie la situació actual.

Però tot això és un tema que depén únicament de Peter Lim. Fins que no canvie d’opinió no serà possible eixe  canvi accionarial a no ser què es produïra, encara que sembla molt poc probable, un moviment polític que duga a terme un mecanisme que aconseguisca llevar-li les accions a Peter Lim.

No obstant això, en els últims anys, tal com informa Sin Ataduras, s’han produït moviments per tal de compar-li les accions a Peter Lim. Un d’estos interessos ha sigut per part del PIF (Fons Suberà d’Aràbia Saudí).

Segons la font citada, en octubre de 2022, es va produir una reunió entre un agent de futbolistes espanyol, un agent internacional i un ex director esportiu de grans clubs europeus (tots ells valencians), amb un CEO espanyol del PIF, per proposar-li la compra del club.

El CEO va portar la proposta fins al país saudí, però tot i que lis va resultar interessant, van decidir no comprar finalment el València, ja que dos anys abans el PIF havia comprat el Newcastle United de la Premier League.

Per tant, comprar el València supondria competir amb altre equip a Europa amb la seua pròpia inversió. A més, cal recordar que la FIFA prohibix que dos o més equips de la mateixa propietat competisquen en la mateixa competició.