+  SOCIAL  

El Fair Play financer queda suspès per la justícia belga

Per Blanquinegres · 24 Juny, 2015

El Fair Play financer que tant afecta als Clubs europeus ha patit un fort reves, en les últimes hores com ha publicat el diari francès, L’Equipe. La Justícia belga hauria aconseguit tombar els efectes de la segona fase de Joc Net econòmic que UEFA volia aplicar per a la pròxima temporada i les dos següents.

Esta 2a fase de la que parlem, afecta al nivell d’endeutament que els equips UEFA poden superar. Amb esta decisió, cautelar, es passaria de 30 milions als 45 milions d’euros. La reacció de l’organisme presidit per Michel Platini, al·lega que el tribunal belga ‘no té cap competència sobre els assumptes del Clubs’ que pertanyen a UEFA.

Ara, amb esta mesura cautelar, totes les noves propostes que el màxim òrgan del futbol al continent, volia proposar al voltant del FPF sobre els conjunts de futbol europeus queden paralitzades, a falta d’una resolució judicial definitiva, ja que s’esperen recursos d’apel·lació que podrien endarrerir una postura en ferm.

En que afecta/beneficia esta decisió al VCF?

 

Este canvi, aplicant-lo als interessos blanquinegres, ajudaria a augmentar l’endeutament del Club en cas de que el gastos sobrepassaren als ingressos en 45M d’euros. Un desfase que hauria de ser cobert pel propietari del Club, Peter Lim. Recordar que esta inversió del senyor Lim, després, seria recuperada amb una capitalització, o el que és el mateix, cobrar el diners guanyant més poder mitjançant accions, és a dir superant l’actual 70% de control que té sobre la gestió del Club.