ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El doctor que ha operat a Diakhaby parla sobre quan pot tornar a jugar

Per Blanquinegres · 07 Març, 2024

Després de quasi tres hores d’operació, Diakhaby ha eixit del quiròfan de l’hospital Jean Mermoz Ramsay Santé, a Lyon, amb notícies esperançadores. La cirugia s’ha desenvolupat sense cap complicació i amb major satisfacció de la qual s’esperava.

Segons informa Nacho Sanchís des de Relevo, els doctors temien que el defensa s’haguera trencat els meniscos i el cartílag, a més dels lligaments, però a l’obrir-li han vist que tenia ambdues parts molt millor del que es pensava i que cap d’elles estava trencada.

Pel que sembla, en lesions tan complicades i amb tants lligaments trencats, les ressonàncies no donen molta claredat, i és per això que els doctors no sabien què s’anaven a trobar al genoll del 4 valencianista.

Mouctar Diakhaby ha sigut operat pel doctor Bertrand Sonnery-Cottet i el seu equip, que han tractat a grans futbolistes com ara Zlatan, Neymar Jr. i el Kun Agüero. També ha estat present a la cirurgia López Mateu, el cap dels serveis mèdics del València.

Amb els escenaris més dramàtics descartats, ara Diakhaby té un llarg procés de recuperació en el seu futur immediat. El jugador romandrà ingressat a l’hospital durant els pròxims dies i després anirà a la seua casa a “desconnectar” amb la seua família, tal com ell va dir a l’eixir de Paterna.

Després d’aquesta intervenció, és segur dir que les possibilitats que el defensa torne als terrenys de joc han augmentat considerablement i, malgrat que encara queden molts mesos per a tornar a veure’l jugar, els pronòstics són més positius que mai.

Parla el doctor que ha operat a Diakhaby

El doctor Sonnery-Cottet ha format part de l’equip que hui ha operat a Diakhaby. En declaracions a Relevo, ha sigut positiu respecte a Diakhaby i optimista respecte als terminis de recuperació: “Ara hem de resar que tot vaja bé i ser molt pacients amb la seua recuperació, anar pas a pas. Començarà fisioteràpia la setmana que ve, nosaltres estem molt especialitzats en esta faceta i hem de veure com va la seua evolució. La recuperació serà de 9 a 12 mesos per a poder tornar a estar bé, i és molt difícil preveure que passarà”