ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El dia que el València va estar a punt de fitxar a Ansu Fati

Per Blanquinegres · 28 Novembre, 2023

Ansu Fati va poder fitxar pel València CF l’estiu de 2019. L’extrem del Barça acabava contracte amb el club blaugrana i el València esperava la seua oportunitat per a fitxar-lo.

No obstant això, el VCF havia d’esperar que fora lliure per a poder negociar i durant l’espera, el jove espanyol va canviar d’agents i va renovar amb el Barça. El VCF li oferia fitxa del filial, cosa que el Barça en aquell moment, no.

Després, la resta és història. Ansu Fati va renovar i en poc de temps va debutar al primer equip del Barça amb 16 anys, per a  començar a marcar gols i a trencar barreres a una velocitat vertiginosa que el va portar a heretar el 10 de Leo Messi i a ser peça clau als plans de Luis Enrique.

Vaig estar assegut, amb Jorge López, a Barcelona amb el pare i els agents d´Ansu. Estava en el Divisió d’Honor, havia fet una Youth League interessant i estava en un estira-i-arronsa amb el Barça per si li oferien o no entrenar en el primer equip. Al final van veure la seua qualitat. Amb Diego Dópez  va ser semblant. Et plantes amb els teus mitjans, lluny en diners de Madrid i Barça. Un projecte basat en opcions de primer equip si respon en el filial. Havia de passar del ‘9’ en un 4-3-3 al 4-4-2 o jugar per l’extrem, i ho va fer genial. Necessitava un entorn menys mediàtic, més familiar, i Angulo, asturià com ell, el va ajudar molt”, ha explicat Marco Otero, antic Director de l’Acadèmia, en una extensa entrevista a Superdeporte