ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El dia que el València quasi fitxa a Cristiano Ronaldo

Per Blanquinegres · 26 Desembre, 2023

Amadeo Carboni és possiblement un dels futbolistes més grans de la història del València: 2 lligues, 1 copa de la UEFA, 1 Supercopa d’Europa i 1 Copa del Rei. El d’Arezzo, Itàlia tenia una personalitat única que li feia brillar per damunt de tots els altres. Possiblement la seua etapa menys coneguda en el club va començar en 2006 una vegada va ser nomenat Director Esportiu fins que en 2007 seria destituït per Juan Bautista Soler.

El fitxatge de Ronaldo es va quedar a un café

Carboni va parlat per a Veus Fé-Cé. En el programa dirigit per Paco Polit li van preguntar per la intenció del València per fitxar a Ronaldo.

Mendes va gestionar l’operació. A nosaltres ens demanava uns 60 milions d’euros. A Ronaldo li hauria encantat de vindre, li vam proposar guanyar uns 5 milions nets.

L’operació va ser filtrada a Alex Ferguson i li van millorar el contracte 3 vegades més del que el València oferia. Cristiano finalment es va quedar 3 anys més fins que va eixir traspassat al Reial Madrid. El portugués es va quedar únicament a una reunió de fitxar pel València, podent haver sigut una operació que passara a la història.

Robert Fernández explica l´operació

“Qui en eixe moment no va veure que Cristiano era el jugador més apetible? Hi havia molts, però era el jugador que deies: ‘Com m’agradaria que poguera jugar al València. Nosaltres teníem una informació d’un jugador molt bo del Sporting de Lisboa, i era Cristiano Ronaldo. Vaig parlar amb Jorge i va ser molt clar, em va dir que havien arribat a un principi d’acord amb el Manchester, que era una quantitat important, però el València en eixe moment econòmicament era un equip solvent.”