ACTUALITAT  

El dia del VCF en cinc notícies

Per Josep Prats · 16 Septembre, 2020

El VCF ha perdut completament la possibilitat de firmar a Murillo, ja que Peter Lim no ha donat l’OK per a la seua incorporació.

A més, Javi Gracia ha perdut una peça clau en l’equip perquè Carlos Soler estarà un mes de baixa.

El VCF afirma que no tots els fitxatges seran a cost zero

La política d’austeritat que Peter Lim ha instaurat al València CF per a aquest estiu va tornar a fer acte de presència en el dia d’ahir. El bloqueig a l’arribada de Jeison Murillo amb una fórmula de cessió amb una clàusula de compra obligatòria mostra, una vegada més, que la situació econòmica del club es troba més enllà del límit. És per això que en la reunió d’ahir entre Anil Murthy i Javi Gracia es van plantejar les línies mestres que puguen traduir-se en arribades en les dues pròximes setmanes: jugadors cedits o amb la carta de llibertat.

No obstant això, segons informa el diari Marca, les informacions que ixen del club indiquen que no totes els fitxatges hauran de regir-se per aquestos patrons. Podria donar-se el fet que el club afrontara l’adquisició d’algun jugador en propietat, però aquesta hauria de ser a un cost bastant reduït i després de l’eixida d’algun futbolista més de l’actual plantilla que amenace el balanç comptable del club amb la seua amortització anual, com és el cas de Jasper Cillessen, Kevin Gameiro o Denis Cheryshev.

Batzine remarca la defensa de l’ESPN a Meriton

L’ESPN parla que els mitjans de comunicació, no sols d’Espanya, sinó també en l’àmbit europeu, apinyen a Singapur. Però està clar que entenen el malestar dels aficionats després de vendre a part important de l’equip sense portar recanvis.

Però el que remarca Batzine (mitjà finançat per Meriton), és el ‘rescat’ que li va fer Peter Lim al VCF quan va comprar la majoria de les seues accions.

Jeison Murillo firmarà pel Celta

Segons apunta Noticias Celta, el defensor cafeter serà nou jugador del Celta després de passar el convenient reconeixement mèdic i posteriorment, firmar el contracte que vincule al jugador al conjunt celest.

El club gallec i el jugador han arribat a un acord este migdia perquè el central jugue esta temporada cedit.

Carlos Soler també es trenca i estara 3 setmanes de baixa

Segons informa Deportes Cope Valencia, Soler patix un trencament fibril·lar, mateixa afecció que Cillessen i Mangala, i estarà allunyat del grup unes tres setmanes. Cal recordar que no jugà ni un minut davant el Llevant UE i, segons explica la Cadena Cope, el motiu eren aquestes molèsties que va sentir ja la setmana passada en el seu retorn als entrenaments amb el grup.

Aquesta baixa se suma al nombrós comunicat mèdic de l’equip en aquesta arrancada de temporada, amb les lesions de Cillessen, Gameiro, Mangala i Jason. A més, deixa el centre del camp amb escassetat d’efectius, ja que Gracia només compta amb Kondogbia, Racic, Esquerdo i la possibilitat puntual de Daniel Wass, que és, en principi, el lateral dret titular.

El FPF té al VCF en un punt de no retorn

Els mals resultats esportius i l’impacte del Covid-19 és un binomi que està colpejant, una vegada i una altra, dia rere dia, al València CF. La gestió esportiva que Peter Lim ha imposat a tots els seus empleats, on no caben inversions en fitxatges, resideix en una raó que va més enllà d’un possible cansament empresarial del màxim accionista de Singapur. El Fair Play Financer, ixa entitat abstracta que sembla trencar tants i tants fitxatges, continua ofegant els comptes del club. Fins i tot després d’haver-se després de sis futbolistes, alguns d’ells amb les fitxes més altes de la plantilla, com Rodrigo o Parejo.

El cost de la plantilla del València CF per al curs 19-20, amb 162 milions, era un dels més alts de la seua història. Equip amb moltes peces cotitzades en el mercat, classificat per segon any consecutiu per a la UCL i amb un mercat que, amb la frustrada eixida de Rodrigo, no es va traduir en ingressos considerables per a les arques del club més enllà de l’enginyeria financera amb l’intercanvi Neto-Cillessen per a quadrar comptes a 30 de juny. Ara, sense Europa, el cost de la plantilla no ha de sobrepassar els 86-87 milions d’euros, la qual cosa es converteix en una missió molt complexa en un mercat amb transaccions reduïdes. A més, sense ingressos per taquilla, que poden significar unes pèrdues d’uns 13 milions d’euros, i amb les urgències de la situació urbanística del Nou Mestalla, el marge d’actuació de la secretaria tècnica és nul.