ACTUALITAT  

El bloqueig del Nou Mestalla: Costos, desafiaments i conseqüències per al València CF

Per Mauro Pérez · 30 Maig, 2024

El València CF enfronta una situació complexa i costosa amb el projecte del Nou Mestalla. Després del recurs de cassació presentat el dilluns per a evitar la caducitat de la ATE, un nou episodi polític ha afegit més complicacions al procés, amb una moció que intentava aprovar conjuntament les fitxes urbanístiques, el conveni i un aval. A més, la recent venda del terciari del Nou Mestalla a Atitlán ha intensificat la necessitat de resoldre el bloqueig burocràtic i financer que afecta el club.

El pressupost estimat per a completar el Nou Mestalla és de 170 milions d’euros, però aquesta xifra podria augmentar fins als 200 milions a causa de l’increment dels preus dels materials. Actualment, el club està pagant interessos per un préstec de 85 milions d’euros, que està immobilitzat en el banc i no pot ser utilitzat fins que s’obtinguen les llicències necessàries per a reprendre les obres. 

El València CF ha d’afrontar despeses anuals considerables per al manteniment del Nou Mestalla. Cada any, el club desemborsa quasi 1 milió d’euros en manteniment, reparacions i seguretat, i possiblement, cada any anirà augmentant eixa despesa a causa de l’increment econòmic que suposa mantindre la infraestructura. 

La situació del Nou Mestalla no sols afecta les finances del València CF, sinó que també té un impacte directe en la seua competitivitat esportiva. Els recursos destinats al manteniment i reparació de l’estadi són fons que el club te que pagar anualment, que a més no aconsegueix cap benefici i tot el que comporta tindre l’estadi parat i fer un manteniment són pèrdues en les arques del club valencianista.