COVID-19  SOCIAL  

El Consell estudia la fórmula per a limitar les reunions a un grup de convivència amb la major seguretat jurídica

Per Josep Prats · 21 Gener, 2021

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous que s’està estudiant la fórmula per a limitar, excepte excepcions, les reunions socials i familiars a un grup de convivència en la Comunitat Valenciana amb “la major seguretat jurídica”.

Puig, en roda de premsa per a explicar les ajudes als autònoms”, ha assenyalat sobre aquest tema que el fons de la qüestió “no hi ha diversitat d’opinions” sobre la conveniència d’aprovar aquesta mesura perquè “hi ha una visió clara” de “intentar limitar al màxim els contactes socials i familiars” que és on es produeix el 60% dels contagis.

No obstant això, ha assenyalat que en aquests moments s’està estudiant com substanciar aquesta mesura en el decret de Presidència per a aprovar les noves restriccions amb “la màxima legalitat jurídica”.

“Però –ha insistit– no hi ha cap diversitat d’opinions en el fons, que és que hem de posar tots els mecanismes per a reduir al màxim aquest tipus d’activitats que acaben sent focus de contagi”.

No obstant això, ha recalcat que en “l’àmbit domiciliari hi ha una responsabilitat absoluta” perquè “és obvo que no hi haurà un policia dins de cada casa i no podem demanar a les forces de seguretat el que no poden fer”.

Per això, ha insistit a reclamar corresponsabilitat social perquè en aquest “moment àlgid de la pandèmia és l’única manera de parar-la i que no hi haja contagis”.