ACTUALITAT  

Sentència en el Cas Vinicius: La Curva de Mestalla esclata

Per Mauro Pérez · 11 Juny, 2024

El cas Vinicius ha establit un precedent en la justícia espanyola i ha generat una gran controvèrsia. Tres aficionats van ser condemnats per proferir insults racistes al jugador brasiler del Reial Madrid el passat 21 de maig de 2023. Després de diversos mesos de judicis, la titular del Jutjat d’Instrucció número 10 de València ha dictat sentència, imposant als acusats huit mesos de presó, la prohibició d’accés a qualsevol estadi de futbol a Espanya durant dos anys i el pagament de les costes del procediment.

En resposta a aquests incidents, el València CF havia expulsat “per a tota la vida” als aficionats involucrats de l’estadi de Mestalla, com es va anunciar en un comunicat oficial hores després dels fets. Vinicius, per part seua, va reaccionar en les seues xarxes socials autoproclamant-se “atormentador de racistes”, una declaració que ha provocat diverses reaccions.

La Curva de Mestalla, la graderia d’animació del València CF, s’ha manifestat en contra de les sancions imposades. En un comunicat difós a través de les seues xarxes socials, han expressat el seu “absolut rebuig a la desproporcionada sanció” imposada als tres aficionats. A més, han qüestionat per què tota la graderia d’animació va ser castigada si només es van identificar tres culpables, al·legant que “tota la graderia va ser sentenciada sense acusació fundada, sense proves inculpatòries, sense dret a defensa i sense judici”.

El comunicat de la Curva de Mestalla també ha inclòs crítiques a Vinicius i a Javier Tebas, president de LaLiga. Han acusat a Tebas de portar partits a països amb règims opressius i de prioritzar interessos econòmics sobre valors ètics. En la seua declaració final, han afirmat que “València no és racista, Mestalla no és racista, la graderia no és racista. Per més que ho repetisquen mil vegades”.