Opinió  Vicent Marco  

El comprador ve amb molts diners

Per Blanquinegres · 28 Febrer, 2014

Això és el que pensa la Generalitat i Bankia, que l’oferta que resulte guanyadora serà una oferta important d’un grup disposat a ficar molts diners en el València. Dos de les tres ofertes que baralla a hores d’ara la gestora són molt importants des del punt de vista econòmic (al voltat de 250 milions per les accions i el deute) i tenen el vistiplau del govern valencià i del banc per a ser els propers propietaris del València. El que s’ha demostrat amb les últimes declaracions és que Generalitat i Bankia van de la mà en el procés, i que Fabra és coneixedor en tot moment dels moviments de l’entitat creditícia. De fet la Generalitat ha intervingut directament les últimes setmanes perquè necessiten que és fassa l’operació i que KPMG cobre la comissió. Eixa és la contraprestació que rebrà KPMG per encarregar-se pràcticament gratis de l’ERO de RTVV valorat en 1.5 milions i pel que cobrarà només 60.000 € (1000€ per treballador és el preu de mercat, i cobrarà 35€). Així que des de la Generalitat no volen sorpreses, volen que el procés acabe com més prompte millor.

Els inversors saben que han de tindre el beneplàcit de la Generalitat si volen resultar guanyadors, per això han contactat fins a 3 grups inversors amb el president de la Diputació Alfoso Rus. Però no és l’únic, empresaris valencians estan involucrats en els diferents projectes, i el mateix Carboni té bones relacions amb membres del govern. Siga qui siga finalment l’oferta guanyadora, Bankia i Generalitat tenen el convenciment de què liquidarà el deute, acabarà el nou estadi i farà un equip competitiu. Ara falta convéncer a la Fundació del València, que és part fonamental del procés. Mentrestant el mateix Salvo ha tornat de la gira asiàtica amb la seua mà dreta (Louis Douwens) on han buscat un inversor que fique més diners. El president sap que a hores d’ara està en desavantatge respecte a la resta de candidats, però confia a poder presentar una oferta irrebutjable abans no concloga el termini.

Encara estem en els primers compassos del procés, els inversors interessats estan a l’espera de vore i revisar la informació econòmica dels últims mesos, i podrien haver-hi novetats en forma de nous inversors. Un fet que no preocupa al banc i Generalitat que saben que amb els inversors actuals estan tranquils, i que només una oferta prou superior podria imposar-se a les que actualment estan sobre la taula.