ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El Comité de Competició acusa a Mestalla de proferir insults racistes

Per Marc Santiago · 24 Maig, 2023

Comité de Competició publicava ahir a la nit un comunicat oficial amb la resolució de les sancions al València CF sobre els fets ocorreguts el passat diumenge durant el partit que enfrontava al València CF i al Reial Madrid, on uns pocs aficionats valencianistes van proferir insults racistes a Vinicius Jr  de “Mono, mono”.

En aquesta resolució es diu que tot l’estadi va ser el que va realitzar aquests actes, sent una total mentida que no es relaciona per a res amb el que va passar en realitat. Citant textualment el que diu aquesta resolució: Després de l’expulsió en el minut 90, es produeix un càntic generalitzat per tota la graderia de “Mono, mono” que transiciona a “Tontotonto”.

Açò simplement és mentida, ja que Mestalla no va cantar en cap moment “Mono,mono”, simplement es va dir “Tonto” quan el jugador brasiler va ser expulsat, com es fa en qualsevol estadi de futbol de primera divisió cada vegada que passa alguna cosa similar. És una acusació molt greu i a més a més és falsa.

El València no és racista perquè 4 aficionats hagen sigut racistes, és un equip històric del futbol espanyol, amb una de les millors aficions del món i que mai insultaria a un jugador pel seu color de pell, religió, orientació sexual o gènere.