ACTUALITAT  

Giorgi Mamardashvili cotitzat en el mercat europeu del futbol

Per Mauro Pérez · 05 Juny, 2024

El portera georgià Giorgi Mamardashvili ha capturat l’atenció d’alguns dels clubs més prominents del futbol europeu. Amb equips com el Newcastle United i el Bayern de Munic rondant el seu fitxatge, sembla que el Newcastle està liderant la carrera amb una oferta temptadora d’al voltant de 41 milions d’euros. No obstant això, mentre els rumors es propaguen i ho allunyen de Mestalla, el CIES Football Observatory ha llançat llum sobre el seu vertader valor de mercat, estimant-ho en uns 37 milions d’euros, considerant tots els aspectes de l’operació.

El CIES Football Observatory, una autoritat en l’avaluació del valor dels jugadors, situa a Mamardashvili com el nové porter més car del món, empatat amb Mike Maignan, encara que per davall d’algunes figures de renom. En el context de LaLiga, el seu valor el posiciona a tan sols dos milions d’euros per davall de Andriy Lunin, el porter del Reial Madrid.

La metodologia utilitzada pel CIES Football Observatory per a calcular este preu és minuciosa i considera una àmplia gamma de factors. Basat en una mostra d’al voltant de 5,500 transferències, el model estadístic de l’observatori explica més del 85% de les diferències en les tarifes pagades pels clubs. Això inclou elements com l’edat del jugador, la duració del contracte, l’acompliment en el camp, la situació econòmica tant del club comprador com del venedor, i altres aspectes influents, en els quals el CIES explica en la seua pàgina web.

Mentrestant, Mamardashvili, qui ha sigut un pilar al València CF, ha deixat pistes en les seues xarxes socials i entrevistes sobre el seu incert futur. Encara que el seu desig és continuar al València, reconeix que el seu destí està fora de les seues mans.