ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El Camp Nou, un escenari molt complex per al València

Per Joan Marc García · 05 Març, 2023

El València viatja a Barcelona per a jugar un partit molt important. L’equip entrenat pel Pipo Baraja, es troba en la penúltima posició i buscaran repetir l’aconseguit la setmana passada davant la Reial Societat sumant de tres en tres. Davant, estarà el líder de LaLiga. El Barcelona, amb 59 punts, és el líder amb 7 punts d’avantatge sobre el Reial Madrid. Malgrat les baixes, han demostrat que continuen sent un equip temible com van demostrar este dijous guanyant en Santiago Bernabéu en l’anada de les semifinals de Copa del Rei.

La visita al Camp Nou sempre ha estat complicada per al València històricament en termes de lliga, i de vegades, traumàtica. En 87 precedents, el València només va aconseguir imposar-se al Camp Nou en 13 ocasions, empatant en 23 més i ixint derrotats en 51 de les seves visites. Un registre que en els darrers anys s’ha posat molt a favor dels barcelonistes, ja que des de les dues victòries consecutives que va aconseguir el València fa dues dècades a les temporades 2002-03 (2-4) i 2003-04 (0-1 ), únicament ha tornat a guanyar al feu blaugrana en dues ocasions més.

Les últimes victòries del València al feu blaugrana van ser un 2-3 amb Pizzi a la banqueta, a la campanya 2013-14, i un 1-2 aconseguit per Ayestarán a la 2015-16. Per tant, ja són set anys sense guanyar al Camp Nou, en què s’han aconseguit dos empats i quatre derrotes. A més, algunes d’eixes derrotes van ser bastant contundents per part de l’equip català, com el 5-1 de la temporada 2019-20, amb Celades a la banqueta. La temporada passada, el València de Bordalás va caure per 3-1.