ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El cabreig del vestuari per cobrar mitjançant pagarés

Per Alex Alfaro · 21 Març, 2023

El València CF no té liquiditat per a afrontar el pagament de les nòmines de la plantilla. La crisi econòmica continua assotant al club amb tota la seua duresa. Els jugadors van haver de cobrar la primera part de la fitxa de gener de la temporada 22/23 i l’entitat no disposava de diners per a fer-ho. El club ja s’ha tornat a posar en contacte amb els jugadors per a oferir-los el pagament de la meitat de les seues fitxes en pagarés a quatre mesos i amb el ‘avantatge’ per a ells de fer-ho amb interessos.

Hi ha futbolistes que estan disposats a acceptar-ho i han donat el seu beneplàcit, mentre que uns altres han pres la decisió de negociar-lo a través dels seus agents i advocats. L’oferiment de pagarés a la plantilla confirma la crítica situació financera i aguditza encara més la crisi esportiva i social que en aquests moments travessa el club.

L’encarregada de transmetre aquesta informació a la plantilla va ser la pròpia directora financera del club, Inma Ibañez. Es va traslladar a la Ciutat Esportiva de Paterna, va entrar en el vestuari i va informar d’aquesta situació a la primera plantilla.

Com ha vingut informant el periodista Héctor Gómez, molts dels jugadors no es van prendre res bé aquesta situació i va arribar a veure cabreig perquè a més, com hem comentat, no era una situació que es donava per primera vegada.

I és que el València, com va ocórrer per primera vegada en l’estiu de 2020, s’ha vist obligat de nou a recórrer a una empresa de pagarés per a pagar a la seua plantilla. No és per tant una cosa desconeguda en la ‘era Meriton’.

Tal com van reflectir els comptes anuals del club en l’anterior exercici, el València CF va sol·licitar finançament a una empresa de pagarés perquè els jugadors cobraren una part de les seues fitxes per un total de 10,4 milions d’euros més interessos fins al passat 31 de desembre de 2022.