ACTUALITAT  CRÒNIQUES

El Barça evidencia la fragilitat del València

Per Jorge Olmos · 02 Maig, 2021

El València va caure derrotat per 2-3 davant el FC Barcelona en un partit en el qual es va avançar al marcador per mitjà de Paulista. Messi per partida doble i Griezmann van fer els gols dels de Koeman i Soler a les acaballes del partit va retallar distàncies.

Javi Gracia va sorprendre en l’onze alineant a Lato en una línia de tres centrals amb trivot per davant en el qual Wass actuava de pivot i Soler i Racic eren els interiors. Correia i Gayá ocupaven les bandes i l’atac era per a Guedes i Maxi.

I el partit va començar amb el Barça avisant molt prompte. Després d’una gran combinació dins l’àrea el tir de Pedri va eixir fregant el pal de la porta de Cillessen. L’arranc del València no era prometedor, ja que l’equip estava molt endarrerit i deixava circular als de Koeman amb facilitat.

En aquest context, el Barça va gaudir d’una altra bona ocasió després d’un remat d’Araujo des de l’àrea xicoteta que Cillessen va tapar bé. Per la seua banda, el València intentava eixir al contraatac després de robar amb Guedes com a conductor i va gaudir d’alguna aproximació aïllada. Gayá va tindre una bona opció des del lateral de l’àrea que va rematar desviat i Racic des de la frontal va xutar a les mans de Ter Stegen.

El control era del Barça, però amb el pas dels minuts va anar perdent intensitat i els de Javi Gracia van aconseguir resistir els primers 45 minuts amb la porta a zero.

Després del pas pels vestidors el partit va canviar de fase. Carlos Soler va conduir un contraatac i va deixar sols davant de Ter Stegen a Guedes que no va encertar amb el seu remat i va rebutjar a córner. I en la treta des del cantó, Paulista va rematar a porta buida i va fer el primer per als valencians.

El València estava amb avantatge amb 40 minuts al davant, però és el València i no va tardar a fer de les seues. En una passada interior per a De Jong, Lato va cometre un penal infantil per mans. I per si no fóra poc, Cillessen el va parar i en el rebuig va marcar Messi. L’alegria havia durat poc.

I no s’anava a quedar ahí. Minuts després el Barça va fer el segon després que Griezmann rematara el rebuig després d’una gran parada de Cillessen i el València es veia per darrere al marcador després d’escassos minuts. Després del segon el conjunt de Gracia va decaure i en una falta directa Messi va fer el tercer amb un autèntic golàs que va entrar després de pegar al pal.

Amb el tercer el València semblava que es donava per vençut, però Soler va rebre un baló en la frontal i el va enviar a l’escaire per a marca un golàs que deixava viu al conjunt del Túria. Els últims cinc minuts van ser un voler i no poder buscant l’empat a la desesperada.

Finalment el marcador no es va moure i el València va caure derrotat amb la sensació que de no haver comés errors infantils podria haver sumat algun punt davant els de Koeman.