+  PRIMER EQUIP  

Eibar-València CF: Tres punts per passar un bon nadal

Per Blanquinegres · 20 Desembre, 2014

Els de Nuno Espíritu Santo visiten per primera vegada el feu eibarres, Ipurúa. Una victòria deixaria en llocs Champions tots els nadals als blanquinegres.

 

Primera visita valencianista a terres eibarreses. Els de Nuno hauran de fer front a la revelació d’esta Lliga, l’Eibar de Gaizka Garitano i a l’estadi on esta nit es disputa l’encontre, la xicoteta fortalesa armera, Ipurúa.

El València CF, d’abastar hui els tres punts aconseguiria una victòria d’equip, justament, el que és el rival, un bloc que esta demostrant saber competir amb molta garra allà on li toca jugar 90 minuts. L’Eibar compensa la seua manca de qualitat amb un desgast físic de 90 minuts per traure resultats. Unes signes de identitat marcades a foc al grup de Garitano. Este pla de treball té els seus fruits a la taula classificatòria. El conjunt guipuscoà es troba a la novena posició amb uns meritoris 20 punts.

A priori, es podria pensar que este conjunt fonamenta tot al seu estadi, però ni molt menys, els bascos, han sabut assaltar punts a estadis difícil de la nostra lliga com és el Ramón Sánchez Pizjuán, Vallecas o el Nou San Mames. Advertències que demostren que batre este conjunt no és una tasca molt apetitosa per a cap rival.

Com ja dèiem abans, de que els de Mestalla tornaren, a València, amb els 3 punts farien una demostració de que les coses no han variat un àpex. Una demostració que a les últimes eixides blanquinegres no esta quedant patent. 9 punts de 21 possibles -2 partits guanyats i 3 empatats. Estos son els nombres dels xics de Nuno fora de casa. Per tant una victòria suposaria un colp damunt la taula i, a més a més, el més important, tornaria a col·locar als valencianistes als llocs Champions de la competició espanyola. Una bona dosis anímica per a dir adéu al 2014 i marxar a menjar els torrons i demanar les estrenes cantant les típiques nadales, tranquil·lament.

Amb la concentració que se li esta demanant al València al llarg de tota la setmana, impossible no recordar-se del cardíac duel coper davant el Rayo a l’estadi de Mestalla (4-4), on només la major pegada de l’artilleria blanquinegra va evitar el malson del torneig del KO a l’acomiadament del coliseu blanquinegre a este, quasi liquidat, 2014, i on una cosa va quedar clara; d’eixes errades s’havia d’aprendre de cara a pròxim duels. Arriba el moment de posar-ho en pràctica.

De cara al partit d’esta nit a les 20h a Ipurúa, la preparació no ha variat massa respecte el duel de la passada setmana davant el Rayo a Lliga (3-0). Nuno tornarà a travessar per l’esquema tàctic, 4-2-3-1. Esta volta, Parejo tornarà al verd per substituir André Gomes, que complirà els seu partit de sanció. De Paul repetirà a la mitja punta assistit per la parella de bandes, Feghouli-Piatti i a la punta d’atac, Álvaro Negredo. A la banqueta Nuno podrà comptar amb més dinamita pe si fora necessari. Alcácer de nou amb el punt de mira ben calibrat i Rodrigo Moreno sense sanció, seran de segur bons revulsius per si la cosa no marxa com toca.

Per últim el partit de demà serà especial per a dos integrants del grup de Gaizka Garitano. Javi Lara i Raúl Albentosa. El cas de Lara, es tracta d’un ex integrant de l’Acadèmia GloVal. El cordovès va formar part del Mestalla, coincidint amb Alcácer o Isco. Albentosa, natural de la població de la Ribera, Alzira també va créixer com aficionat del València CF, inevitablement ,el club del seus amors.

Possibles Onzes:

SD Eibar: Irureta; Bóveda, Albentosa, Raúl Navas, Lillo; Dani Garcia, Boateng; Manu del Moral, Arruabarrena, Saul  Piovaccari.

València CF: Alves; Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, Parejo; Piatti, De Paul, Feghouli i Álvaro Negredo.