ACTUALITAT  

Diakhaby se sincera sobre el racisme i el comportament de LaLiga

Per Blanquinegres · 10 Gener, 2024

El central del València es troba en la concentració de Guinea que, dilluns que ve, debutarà davant Camerun en la Copa d’África. Diakhaby ha concedit una entrevista en la qual, entre moltes altres coses, parla de l’incident viscut amb Cala a l’abril de 2021 i de l’ocorregut amb Vinicius a Mestalla la temporada passada.

El passat 25 de maig, Diakhaby no va voler posar amb una pancarta contra el racisme. El jugador explica els seus motius en l’entrevista concedida a Be Football. “Són coses que van passar en el meu propi estadi (Mestalla): gestos racistes. És cert que el meu club va reaccionar bé, expulsant per a tota la vida a alguns aficionats. Són decisions molt bones, però és cert que, per part meua, trobada que LALIGA no ha completat les investigacions. Van intentar ‘marejar la perdiu’, no donar mala imatge a LALIGA. Per això vaig decidir no estar darrere d’aquesta pancarta de LALIGA. Quan això li passava a un jugador del Reial Madrid, les coses es feien de seguida. No tinc res contra LALIGA, ni contra ningú. A vegades el sistema és així. Vaig pensar que era bo parlar d’això, posar consignes, però hem d’actuar amb força, amb sancions fortes. En eixe moment estava en desacord amb LaLiga en general”.

El central també atribueix a la lliga falta de contundència amb el “Cas Vinicius”. “Clarament això va ser tot. Sobretot perquè no va ser el primer incident. Vinicius pateix molts actes racistes. És humà estar enutjat amb un jugador. ‘Vini’ és provocatiu, però té límits. No és perquè ens comportem així en el camp que em permetré denigrar la seua raça. En eixe moment vaig descobrir que La Lliga no reaccionava amb suficient força amb les sancions”, afirma,

Finalment, en l’entrevista també es refereix a la situació actual del València i afirma que “en el sentit que els joves que hagen adquirit experiència podran lluitar per places europees. Hi ha un bon entrenador (Rubén Baraja), continuem treballant amb aquests joves que estan eixint del centre formatiu”