+  

Detecten un brot de Covid a una residència de l’Eliana amb 14 positius

Per Josep Prats · 27 Juliol, 2020

Un brot de Covid-19 amb 14 casos positius ha sigut detectat en una residència de majors de la localitat valenciana de l’Eliana, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores.

Les mateixes fonts especifiquen que els casos positius corresponen a 11 residents i tres treballadors i la residència és una de les intervingudes per Sanitat.

Per part seua, des de l’Ajuntament de l’Eliana han explicat que, després de posar-se en contacte amb la Direcció General de Salut Pública, aquesta ha verificat la informació sobre el brot.

El consistori recalca, a través d’un comunicat, que “l’administració autonòmica és l’única competent en la gestió d’aquesta situació i, per tant, l’única que posseeix totes les dades”.

Qualsevol informació que done l’Ajuntament, afigen, “haurà sigut contrastada i autoritzada per la Conselleria”. En aquest sentit, detallen que des de la Direcció General se’ls ha traslladat que el brot “està localitzat en un espai molt concret i controlat” i que s’estan estudiant els casos apareguts i ja s’estan efectuant les proves pertinents.

Així mateix, les persones afectades i/o familiars, o persones que hagueren pogut tindre relació ja han sigut avisades o contactades per les autoritats.

El departament de Salut de l’Arnau de Vilanova, al qual pertany el municipi, ja ha intervingut per a la cura i atenció de les persones.

“ELS MÉS VULNERABLES DAVANT EL VIRUS”

L’Ajuntament apunta que els afectats per aquest brot són persones majors, “les més vulnerables davant el virus” i, en aquest punt, incideixen en què “la necessitat de complir les normes de protecció i distanciament social, especialment, per part de les persones joves”.

Finalment, la corporació desitja “una ràpida recuperació a les persones afectades” i, com ha fet durant tota la pandèmia, posa a la disposició de totes elles els recursos municipals per a “ajudar-los a guanyar la batalla del Covid-19”.

Està previst que la Conselleria de Sanitat oferisca aquest dilluns nous dades sobre la incidència de la pandèmia en la Comunitat Valenciana. D’acord amb l’última actualització facilitada divendres passat, les residències d’aquesta autonomia no registren cap defunció per coronavirus des del 25 de juny.

Hi havia en aqueixos moments algun cas positiu en huit centres: un a la província de Castelló, un altre en la d’Alacant i sis a la província de València i es trobaven sota vigilància activa de control sanitari tres residències en la Comunitat Valenciana, totes a la província de València.