ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Derrota dolorosa de València Bàsquet al Palau (89-72)

Per Fermín Rodríguez · 07 Gener, 2021

Un Barça molt seriós al llarg de tot el partit i liderat per Abrines (16 punts i MVP) i Calathes, va deixar sense opcions a un València Bàsquet que no es va sentir còmode en cap moment sobre la pista i suma la segona derrota consecutiva en Eurolliga.

El nou intent d’assalt al Palau va començar amb molta intensitat defensiva per part dels taronja i amb un Sastre que flotava sobre el tapís blaugrana, però dues errades infantils de Van Rossom van fer dubtar VBC després del 2-7 de parcial inicial.

Uns dubtes que es van traduir en estancament dels de Ponsarnau, sense idees en atac i concedint segones oportunitats al Barça, que ja portava 5 rebots ofensius per a un 15-7 general.

En les files blaugranes, on destacava Higgins amb 9 punts, va debutar Westermann, el nou fitxatge de l’entitat que a més, anotaria la seua primera cistella i protagonitzaria una bonica jugada amb una assistència sense mirar al canterà Sergi Martínez, que també aprofitava els minuts.

VBC continuava sense reaccionar i de l’estancament es va passar a la sangria, provocada per la pressió a tota la pista dels de Jasikevicius. Dos triples d’Abrines i una espectacular esmaixada de Hanga posaven el +14 a cinc minuts per a l’intermedi.

En mig del ‘show de Hanga’, va aparéixer Louis Labeyrie en forma de bombona d’oxigen amb tres triples pràcticament consecutius que clavaven de ple als taronja en l’encontre, esquadró al qual s’uniria Mike Tobey amb 2+1 imperial.

La primera meitat no podria haver acabat de millor forma per als valencians: Prepelic anotava en l’última possessió fent funcionar la pissarra de Jaume Ponsarnau i reduint la distància a 5 punts.

Als primers minuts de la reanimació es va produir un intercanvi de colps entre Calathes i Kalinic, que sols va poder tallar un coet anomenat Derrick, abusant un dia més de la cistella rival. Els vols del nord-americà ja són un clàssic en Europa.

Això sí, el Barça havia tornat al partit i trencava altra vegada la barrera dels 10 punts sota la direcció i la paciència de Calathes, que va trobar fins a tres vegades Smits en la pintura. Els catalans envestien amb força, però els guerrers taronja responien des del perímetre i s’aferraven amb dents i ungles a l’encontre.

El tercer quart va acabar amb un triple d’Abrines, que havia agafat el relleu del grec i posava la guinda als 29 punts del seu equip al parcial. La zona 2-3 de Jaume no havia funcionat ni molt menys…

El VBC sense idees tornaria al pitjor moment possible i de sobte el marcador estava 77-58 en contra, màxima de l’encontre, però sobretot amb la sensació que els taronja havien deixat de competir davant l’agressivitat en ambdós costats de la pista dels de Jasikevicius.

El final de partit no va tindre molta història: Kuric s’unia a la festa blaugrana i els taronja ni tan sols podien maquillar el resultat final. Victòria més que merescuda d’un Barça molt complet que no va notar la baixa de Mirotic.