La millor informació del ValènciaCF en valencià

Denuncien a l’Acadèmia del València per una suposada greu imprudència
,

Denuncien a l’Acadèmia del València per una suposada greu imprudència

COMPARTIR

728-90

Segons ha informat el diari El Confidencial, l’Audiència Nacional ha començat una investigació contra el director de l’Acadèmia del València CF, el preparador físic de l’equip, a l’entrenador i al club per un delicte de lesions per una suposada imprudència greu a un menor. Esta situació es va produir quan un futbolista de l’Acadèmia del València va estar en “risc de mort” a conseqüència de la imprudència dels responsables. Els pares del jugador van presentar una querella, la qual ha sigut admesa i ha començat la investigació.

Una situació complicada

Esta situació va passar en agost de l’any 2019, quan l’infantil del València CF viatjava a Egipte per a disputar un campionat d’estiu. El futbolista de l’Acadèmia va començar a trobar-se en mal estat. Els símptomes que patia eren diarrea, dolor abdominal i febre.

Per un tema de protocol, els pares dels futbolistes podien viatjar a veure als seus fills, però no podien estar amb ells en l’hotel. Els pares s’havien assabentat que l’estat de Juan, el jugador de l’Acadèmia, no millorava i que no havia pogut entrenar amb els seus companys. Ells només volien veure al seu fill per a poder cuidar-lo.

No obstant això, la reacció dels responsables sempre era negativa. De fet, el director de l’Acadèmia va comentar que estaven “exagerant”. La família relata que la nit del vint-i-nou d’agost van ser notificats que haurien de dur la medicina a l’hotel, perquè ja no hi havia més. Els pares denuncien que, quan van arribar a l’habitació, van trobar-se al seu fill a soles, al llit, amb molt de fred i amb roba bruta per la diarrea.

Les proves a l’hospital

Un altre aspecte a tenir en compte és que l’entrenador de Juan va dir-li que no podia cridar als seus pares. Quan varen tornar a València, l’aspecte de Juan era molt greu i els seus pares van prendre la decisió d’anar a un hospital.

Quan varen fer les proves, el diagnòstic de l’hospital va ser que: “el xiquet està crític, que pateix una deshidratació greu i una insuficiència renal i que cal portar-ho d’urgència a l’Hospital la Fe”. Quan Juan va ser ingressat, els riscos que podia sofrir eren: dany cerebral, parada cardíaca i errada multiorgànica. El jugador va ser operat d’urgència i els metges pensen que el seu estat podria ser per haver ingerit ibuprofeno. Efectivament, el xic va informar que els responsables del València CF li havien subministrat ibuprofeno cada quatre hores. Juan va estar catorze dies ingressat.

Ara mateix, el jugador ja s’ha recuperat i continua jugant a futbol. Evidentment, Juan va abandonar el València i els seus pares van presentar una denúncia per tot el que va ocórrer.