ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  SOCIAL  

Denuncien a la periodista brasilera i els mitjans de comunicació que van difondre el vídeo d’un menor cridant “mono”

Per Javi Richart · 04 Març, 2024

El partit entre el València i el Real Madrid (2-2) del passat dissabte a Mestalla no va deixar indiferent a ningú. A banda de la polèmica arbitral i del que va passar al terreny de joc, a les últimes hores d’aquest diumenge es va difondre a les xarxes socials el vídeo viral d’un xiquet de 7 anys cridant “mono”, presumptament a Vinicius.

L’autora del vídeo és la periodista brasilera Anna Anjos, qui posteriorment va eixir a explicar el que havia passat a ESPN. Al vídeo es veu com la mare li diu a la brasilera: “Estàs gravant al xiquet?”. Més enllà d’eixe episodi, Blanquinegres ha tingut accés a la denúncia de la mare del menor d’edat a la periodista. 

Segons es relata, l’episodi va tindre lloc entre les 22 h i les 22:30 h. Tot va començar amb el que tot el món ha vist al vídeo. Després que la mare li baixe el telèfon a la periodista brasilera va començar una acalorada discussió entre elles dos. Aleshores, va acudir la Policia Nacional per veure el que estava passant.

Anna Anjos es va entrevistar amb un policia i, davant de l’agent, va esborrar el vídeo. Aleshores, el policia li explica a la mare del xiquet que ja no podrà difondre el vídeo perquè l’ha eliminat i, a més, és il·legal. La mare del menor es calma després de parlar amb l’agent policial, i deixa passar l’episodi.

No obstant això, l’endemà, s’adona que el vídeo s’ha compartit per xarxes socials i diferents mitjans de comunicació d’àmbit nacional i internacional. Aleshores, procedeix a presentar la denúncia contra Anna Anjos per gravar al seu fill de 7 anys.

Denúncia als mitjans de comunicació

D’altra banda, la mare del xiquet també ha denunciat els mitjans de comunicació que van difondre aquest vídeo on apareix ella mateixa. Tot i que el vídeo s’ha difós per innumerables mitjans i usuaris a les xarxes socials, a la denúncia apareixen els següents:

  • A Instagram: @gustavohoffman, @camisetasfutbolsorpresa, @partidazolacope, @espn, @solodirectosfc, @_david_risco_.
  • A la plataforma de Movistar: Deportesplus+
  • Pàgines web dels diaris digitals: ABC, Okdiario, 20 minutos, larazon, Voz Pópuli, COPE, Mundo Deportivo, El Español.