ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

De la porteria a l’ostracisme

Per Blanquinegres · 25 Octubre, 2016

Què passa amb Matthew Ryan? L’australià es va quedar fora de la convocatòria per al partit front al Barcelona en favor de Jaume Doménech. Però el problema no arriba en si el d’Almenara o Ryan es mereixen completar una citació o no. Eixe no és el debat, sinó perque l’oceànic ha desaparegut de les alineacions després d’haver sigut titular als dos primers partits de lliga. L’australià ha esclatat a la convocatòria amb la selecció ‘aussie’ i ho ha deixat clar: “Si no aconseguisc tenir més minuts en el València hauré de mirar altres opcions. Poden passar moltes cuses dónes d’llaura fins que s’òbriga el mercat de gener”. Esta situació és la conseqüència directa de la desastrosa planificació esportiva de Suso García Pitarch a l’estiu.

Ryan, fastiguejat de no tenir el rol que esperava en signar pel club de Mestalla, i Jaume, amb la voluntat de disputar minuts de qualitat i demostrar la seua vàlua, tenien la paraula de que el seu rival no estaria a la plantilla este curs. Esta temporada havia de ser la del porter de Plumpton. Des de maig la direcció esportiva representada en la figura de Suso García Pitarch tenia la idea de donar eixida a Alves i que Jaume i Ryan foren els dos porters de la disciplina che per a un any amb tan sol dues competicions.

El director esportiu che va deixar la porta oberta de forma clara a Alves a agost a la presentació de Mario Suárez: “Té unes pretensions econòmiques que ací no podem mantenir i hi haurà un altre lloc on serà recompensat“. La veritat és que no i Alves no solament no va criticar al culpable d’aquesta situació, sinó que va eludir el ‘amoche’ públic i va apuntar a la premsa com a responsable d’eixa situació.

Ryan fou titular a la part final de la pretemporada i fins i tot va disputar els dos primers partits enfront de Las Palmas i el Eibar. Una vegada es tancà el mercat de traspassos i es va confirmar la continuïtat del brasiler, Ryan desaparegué d’una plomada de l’onze inicial. I ara amb l’arribada de Cesare Prandelli s’ha vist relegat no a la banqueta, sinó a la llotja de Mestalla.

El que per al tècnic italià “no és un problema” per al jugador, sí ho és. Ryan desitja jugar perquè se sent important i preparat per al repte de defensar la meta valencianista, però té contracte fins a 2021 i la seua eixida no es contempla des del club llevat que siga en forma de cessió, ja que té un gran potencial amb 24 anys. No obstant açò, el porter ha vist com Jaume ha renovat fins a 2022 i com Alves no ha eixit del club. L’eliminatòria de Copa del Rei enfront del Leganés pot ser el detonant perquè tinguem una nova creïlla calenta al mercat hivernal dins del vestuari valencianista.