ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

De la Fuente valora fer debutar amb la Selecció Absoluta a este valencianista

Per Blanquinegres · 07 Novembre, 2023

Entrar en una convocatòria de Luis de la Fuente en els pròxims mesos està molt car. El seleccionador ha trobat un bloc que li ha donat un gran rendiment en les tres últimes aturades (va guanyar la Nations League, primer, i quatre partits consecutius, després) i no vol trencar l’harmonia del grup, que comença a ser més un equip que una selecció.

El tècnic de La Rioja té un grup d’uns 17 jugadors que són fixos, més enllà del rendiment que tinguen amb els seus clubs. Lògicament té pes el que veu cada cap de setmana, però eixe grup de futbolistes que li han respost en els compromisos de màxima exigència, té marge. De la Fuente ha seguit una dinàmica semblant a la qual tenia en la Sub-21, on vivia cicles de dos anys que acabaven en una Eurocopa.

La posició de migcampista és la que més dubtes genera. Tenen opcions d’estrenar-se alguns joves de la sub-21 que estan despuntant en les últimes setmanes. Eixe és el perfil que més agrada a De la Fuente quan queda tan poc temps abans d’una Eurocopa, el de futbolistes que arriben des de baix i que s’integren amb facilitat en el dia a dia. En aquest sentit, el de La Rioja està seguint amb atenció a dos jugadors: Fermín (Barcelona) i Javi Guerra (València). Tots dos van estar prop de colar-se en l’anterior convocatòria i tornen a tindre moltes opcions en aquesta ocasió. Miguel Ángel España, preparador de porters i amb molt de pes també en el cos tècnic de la Selecció, va estar aquest diumenge a Mestalla veient l’evolució de Guerra, tal com ha revelat Relevo.

D’aquesta manera, Luis de la Fuente prefereix apostar per la progressió de joves com Baena (convocat al setembre), Sancet (citat a l’octubre), Javi Guerra o Fermín. No obstant això, en tot moment ha explicat que no té cap tipus de pressa i espera el moment exacte per a introduir-los en la convocatòria.