ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

De la Fuente s’oblida del tercer central espanyol amb més valor de mercat

Per Joan Marc García · 07 Juny, 2024

Sense cap dubte, Mosquera ha sigut la gran revelació de la temporada 2023-2024. Des de que es va fer amb la titularitat, el seu rendiment a la defensa valencianista ha sigut més que excel·lent. Amb tan sols 19 anys, ha sigut el central més segur de l’equip durant tot el curs.

I així ho ha confirmat Olocip, amb unes dades que assenyalen que és el defensa que més gols esperats ha evitat, amb un total de 7, la xifra més alta de tota LaLiga. Mosquera és el jugador juvenil amb més minuts jugats durant la present temporada i, malgrat que té contracte fins a 2026, molts clubs busquen afegir el seu talent a les seues files. No obstant això, ha deixat clar que la seua prioritat és el València i que ja estan mentalitzats de cara a la temporada vinent.

A més, el portal Transfermakt ha fet pública l’evolució del valor del València una vegada finalitzada la temporada. I la realitat és que en tan sols un any, els jugadors han crescut pràcticament 100 milions. En el cas de Mosquera, ha passat de tindre un valor d’1M a 30M d’euros, el que el sitúa com al tercer central espanyol amb més valor de mercat junt a Pau Cubarsí, tan sols per darrere de Pau Torres (45M) i Robin Le Normand (40M).

No obstant, el jove central del València no ha entrat en la prellista ni en la llista definitiva de la Selecció Espanyola per a l’Eurocopa. Els centrals escollits pel seleccionador espanyol han sigut Laporte, Le Normand, Dani Vivian i Nacho.

A més, malgrat no haver entrat en la llista de De la Fuente per a l’Eurocopa, Mosquera és el millor central espanyol en accions defensives amb el baló en joc i el segon en duels terrestres. Per tant, tot apunta a que Mosquera disputarà els Jocs Olímpics a París.

Dins de les prioritats de Baraja de cara a aquest estiu està assegurar-se la continuïtat de Mosquera al cent per cent, donat que és un pilar fonamental de la seua defensa i del seu equip.