ACTUALITAT  

DAZN i CVC estudien la possibilitat de trencar els seus contractes amb LaLiga

Per Alejandro Fernandez · 08 Març, 2023

LaLiga es troba en una delicada situació després de conéixer que DAZN i CVC es troben examinant els seus contractes signats amb la competició a causa de problemes financers i legals, segons ha informat EL ESPAÑOL.

L’empresa audiovisual que s’encarrega de transmetre la meitat dels partits de cada jornada de la lliga espanyola no ha aconseguit rendibilitzar la inversió realitzada i estudia trencar el contracte. Telefònica paga a DAZN 280 milions d’euros per tindre el canal en la seua plataforma, però la inversió de l’empresa britànica arriba fins als 470 milions per temporada, i els números obtinguts no avalen aqueixes xifres.

DAZN ha tingut dificultats per a pagar en els terminis acordats amb LaLiga en les últimes dates, i això sumat al fet que la quantitat d’usuaris no arriba als números esperats, ha fet que la companyia considere l’opció de finalitzar el contracte.

També CVC s’ha plantejat trencar el contracte amb LaLiga, però en esta ocasió el motiu està en la Llei de l’Esport aprovada al desembre d’aquest any passat, ja que esta no garanteix la seguretat de l’acord aconseguit entre totes dues parts. També ha repercutit en esta decisió que Reial Madrid, Barcelona i Athletic Club hagen demanat mesures cautelars.

Cal recordar que la directora financera del València, Inma Ibañez, qui va rebutjar ser la directora general del club, està dins del consell d’administració de la unió patronal del futbol espanyol amb el fons CVC.