ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

David Albelda critica durament a Meriton

Per Alex Alfaro · 21 Febrer, 2023

David Albelda ha passat este migdia pels micròfons Deportes COPE València per a analitzar la situació del València CF. L’equip dirigit per Rubén Baraja va perdre ahir davant el Getafe en el Coliseum Alfonso Pérez i és penúltim de LaLiga a falta de 16 partits per a acabar el campionat. Reial Societat, Barcelona, Osasuna i Atlètic Madrid són els rivals que té l’entitat de Mestalla en les pròximes jornades, la qual cosa dificulta l’optimisme de la gent.

Sensació després de la derrota

Molta preocupació per tot en general. Al tema esporti li afig la divisió que hi ha al carrer en molts paràmetres. No he conegut situació més complicada i delicada que aquesta.

On està el problema?

El tema por em sobrepassa. Si tens por no pots jugar en Primera Divisió. Per a jugar ací cal estar molt bé de cap i suportar millor la pressió que uns altres. Aquest tema el descarte, també el físic. L’equip no ha estat jugant a Europa. Sí que em preocupa l’aspecte defensiu. Són quatre córners que centren i quatre que rematen. Segur que Baraja els haurà donat els vídeos del rival, però després està el tema personal de cadascun. Són coses que cal mentalitzar-se i millorar. El futbol d’elit són detalls. Igual amb eixos detalls no perds a Valladolid, Girona i Getafe. Sembla una ximpleria però no estaríem en descens. Hauries sumat tres punts més. Té pinta que anirà molt ajustat al final.

Es pot canviar això a hores d’ara de la temporada?

Sí, però han de trobar la tecla i necessiten el suport dels jugadors. Em cabreja que Alderete el coneixem tots i resulta que està lliure en el córner.

Valore el descens?

Valore el descens, eixa és la realitat. No crec que ningú no veja la possibilitat que el VCF descendisca. No hi ha motius per a pensar que no seràs candidat a eixa baralla. Cal afrontar-ho. És el que hi ha. Estic molt fastiguejat de la situació general des de fa molts anys. Des del procés de venda, de l’època Soler, de tots els valencianistes que reparteixen carnets i van vendre les seues accions. És així de trist, no vull tornar arrere. Fa temps que vaig decidir llevar-me de la trinxera i em dedique als meus fills, així segurament viu menys fastiguejat. Si jo m’implique el 100% com a aficionat o ex jugador, em torne boig a casa. I no vull. He viscut molt. He estat sis hores en un judici contra el president del VCF i per a molts jo que era un Judes i em cridaven de tot pel carrer. D’allò va eixir açò. Aurelio ho va fer tan bé que li van donar la presidència del port. Excepte a Eivissa i els patrons tots de rositas. Molts segueixen vinculats a la política i a l’entorn del VCF. No els van enganyar, es van deixar enganyar. Haver-se anat. Mai en la meua vida he escoltat a ningú de Meriton dir què anaven a fer. Li ho vaig escoltar a Amadeo Salvo i Aurelio Martínez. Ara cal exigir-li a Meriton. Avançaríem més demanant el canvi de la gestió i el model de club que el fet que venguen. És un procés molt més complicat. Que vulguen anar-se, que hi haja ofertes…