CRÒNICA: Victòria davant l’Alavés per situar-se en Champions per primera vegada esta temporada

Per Cristian Año · 12 Maig, 2019

El València CF jugava una final a Mestalla. Una victòria davant l’Alavés podia significar tornar a estar en zona Champions, sempre i quan el FC Barcelona superara al Getafe al Camp Nou. Tot i perdre davant l’Arsenal, els de Marcelino havien de seguir lluitant per l’objectiu principal, el d’acabar entre els 4 primers.

Tot i dominar els primers minuts, seria el rival qui s’avançaria en el marcador després d’un gol de Ximo Navarro. Mestalla es silenciava. Així i tot, l’equip va saber reaccionar i Carlos Soler i Santi Mina van donar la volta al marcador en la primera part, primer aprofitant una errada en la defensa rival i després des d’una treta de córner. Les opcions de Champions eren cada vegada més clares després de conéixer que els de Valverde també guanyaven al Getafe al descans amb un gol d’Arturo Vidal que es celebrava a Mestalla.

Ja en la segona meitat, el València CF eixia amb ganes d’ampliar el resultat, encara que els d’Aberlardo no ho donaven tot per perdut i buscaven l’empat. Marcelino, Parejo i Wass alçaven els braços demanant a l’afició que animara i que ajudara a aconseguir els 3 punts. La recció arribaria en el 67 quan Gameiro, que acabava d’eixir, superava a Pacheco amb un remat picat que posava el 3-1 en el marcador.

Amb este resultat, on la victòria ja pareixia assegurada, el valencianisme estava pendent d’eixe duel del Camp Nou. Eren els primers minuts de tota la temporada que el València CF estava ocupant la quarta plaça que el feia situar-se en la màxima competició europea. Messi, quasi acabant el partit, feia el 2-0 davant el Getafe i Mestalla embogia. El València CF, després de la victòria, ja depén de si mateixa per a jugar la Champions la pròxima temporada. La pròxima -i última- jornada no es pot fallar.