+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 3-1 Eibar: El València complix i deixa al Sevilla a 3 punts

Per Alex Chardí · 03 Maig, 2015

Es disposava a començar el partit que anava a enfrontar per primera vegada al VCF i a l’Eibar al camp de Mestalla tal com anunciava el ‘speaker’. Amb el camp ple, l’afició animava al seu equip des del primer minut per portar al VCF cap a una victòria vital per tal d’abastar l’objectiu d’estar en Champions League la pròxima temporada.

El VCF anava a començar amb la iniciativa al partit. La banda esquerra amb les aparicions de De Paul i Gayà anava a ser la principal arma blanquinegra per tindre les primeres ocasions del partit, com un llançament de De Paul des de fora de l’àrea que Irureta manava a corner. També Barragan i Feghouli començaven a entrar en joc i d’esta banda dreta quasi arriba Alcacer a rematar una centrada, que trau de punys Irureta.

Al minut 16 l’Eibar anava a disposar d’una bona oportunitat per avançar-se al marcador per mitjà d’un bon remat de cap picat de Piovaccari però que es marxava per ben poc de la porteria defesa pel porter brasiler Diego Alves.

Uns minuts després, una bona jugada trenada entre Paco, Barragan i amb el centre final de Feghouli anava a acabar en corner, ja que la defensa de l’Eibar evita el remat d’Alcàcer al primer pal. Este mateix corner anava a suposar el primer gol del València després que el corner acabara en una segona jugada i el centre de Gayà des de banda esquerra fóra rematat de forma excepcional per Otamendi al segon pal.

El València ja manava al marcador i continuava amb el domini total del partit. Alcàcer recuperava un baló al centre del camp que jugava a banda esquerra per a De Paul que amb un tir potent des de la frontal obligava a Irureta a er una bona parada que evitava el gol de l’argentí. La primera part acabava amb la sensació que el València podria tindre més avantatge al marcador.

La segona part començava amb un Eibar que avançava línies per tal de buscar l’empat. Amb dos jugades de corner seguides varen disposar els visitants de sendes oportunitats. Però va entrar De Paul a escena per tal de revertir esta situació amb un esplèndid tir a la creueta de la porteria defensada per Irureta. Una segona jugada acabava amb el potent llançament de Parejo des de fora de l’àrea que després de rebotar en un defensor sumava el segon gol al caseller valencianista.

Quan tot pareixia que anava bé es produïa el canvi de Gayà per Orbán per una possible lesió del canterà valencianista que es retirava entre càntics de “Gayà Gayà” per l’afició. Al minut 64 es produïa una segona jugada arrel d’un corner que Alcàcer marcava amb un potent xut amb la cama esquerra, però que va ser anul•lat per fora de joc. Al minut 66 era el torn de Piatti, que entrava al terreny de joc en el lloc d’un De Paul ovacionat per l’afició que era reconegut el seu bon partit.

El València començava a fer possessions llargues amb un total domini del partit. En una de les eixides una bona combinació acaba en una falta clara sobre André Gomes prop de l’àrea. Colpeja la falta Parejo de forma magistral però el pal impedix el seu segon gol de la vesprada, i el rebot cau sobre Paco Alcàcer que no falla i augmenta la diferència al marcador.

Al minut 77 Nuno feia l’ultim canvi de les files blanquinegres. Amb un 3-0, el tècnic ‘ché’ feia un canvi més ofensiu: es retirava Javi Fuego també corejat pel públic i entrava Álvaro Negredo al terreny de joc. Al minut 84 André Gomes cedia a Mustafi un baló que es quedava curt i que l’Eibar roba i inicia una contra que acaba amb passada de la mort i el gol de Arruabarrena que significava el 3-1 al marcador.

El partit anava a posar fi a vàries oportunitats més de perill per part del València però que capa anava a suposar el 4t gol blanquinegre. El València amb este triomf suma 3 punts més que servixen per distanciar-se del Sevilla de cara al partit front al Reial Madrid al Bernabeu el pròxim dissabte a les 20h.