+  CRÒNIQUES  

CRÒNICA VCF 2-0 RSO: Piatti reserva els bitllets per a Europa

Per Pere Alapont · 01 Març, 2015

La parròquia de Mestalla tenia ganes de futbol, de tornar a vore els seus, de victòria i de passar una vesprada apassionant de futbol cara la televisió, però primer havia de patir 90 minuts amb els seus i amb l’afegit de l’intens sol amb què València ha donat la benvinguda al mes de març.

Els locals han disposat de la primera ocasió al minut 6, després d’un exquisit detall d’Álvaro Negredo, el qual ha deixat de tacó una pilota dins l’àrea, però Piatti no ha sigut capaç de definir amb èxit el seu llançament. Minuts més tard l’àrbitre ha xiulat una falta molt dubtosa al propi Piatti quan aquest s’endinsava amb perillositat cara porta. Al 14, el porter dels donostiarres, Rulli, ha comés una greu errada en una treta i Feghouli ha tractat de sorprendre’l amb un llançament creuat, però el baló ha anat fora. Negredo es lamentava perquè es trobava en millor posició per a llançar.

El domini del partit ha sigut blanquinegre en tot moment, tot i que la Reial Societat aconseguia arribar amb perill quan tenia la pilota. Mustafi també ha tingut la seua oportunitat després d’una treta de córner, però la seua volea ha anat massa alta. Als 21 minuts, Ansotegi i Feghouli s’han xocat en un baló dividit i el joc ha parat uns instants que els jugadors d’ambdós equips han aprofitat per a refrescar-se de l’intens sòl que queia sobre Mestalla.

Prop de la mitja hora de joc, Mustafi i Otamendi han tingut una doble ocasió que inexplicablement ha acabat en res. Primer l’alemany s’ha enlairat i ha rematat un baló que el porter rival ha rebutjat magníficament i després l’argentí s’ha quedat sol dins l’àrea menuda i ha enviat el baló per dalt. Sobraven ocasions i faltava el gol.

La demostració de que no es pot perdonar tant ha arribat al minut 35, quan Mustafi ha evitat un gol cantat dels visitants. A la vora del descans, Otamendi s’ha lesionat del turmell esquerre, cosa que s’ha sabut més tard, i ha demanat el canvi immediatament. Els gestos del central argentí eren de molt de dolor i el seu compatriota Orban es preparava a la banda per a entrar, però el jugador s’ha recuperat aparentment en uns segons i ha tornat a l’herba amb forta ovació de l’estadi. Estrada Fernández ha enviat els jugadors a vestidors moments després.

Lucas Orban ha acabat substituint a Otamendi abans de l’inici de la segona meitat, a l’espera de saber l’alcanç de la lesió d’aquest. Als 2 minuts, Feghouli ja ha tingut la primera després d’un bon centre de Piatti. I ha sigut Piatti qui per fi ha obert la llauna al minut 7 del segon temps. Parejo envia un baló ras des de la vorera de l’àrea i l’argentí, que passa per un grandíssim moment, ha col·locat al València per davant. Mestalla ha respirat, i encara ho ha fet més quan Piatti, de nou, posava el segon després d’una bona assistència de Feghouli.

Al falta de 25 minuts, Nuno ha donat entrada a Rodrigo Moreno per Sofiane Feghouli, que s’ha retirat entre aplaudiments i a continuació Negredo ha pogut posar el tercer en un gran remat, però el gol se li ha continuat resistint al madrileny. Rodrigo també ha tingut la seua a falta d’un quart d’hora per al final, moments en els què els locals han seguit sense patir gens i han tractat d’ampliar l’avantatge. El bigolejador del dia de hui també ha sigut retirat a falta de 8 minuts per al final davant d’un Mestalla en peu i De Paul ha tancat els canvis valencianistes.

Els de David Moyes no han mostrat capacitat en cap moment per a retallar diferències al marcador i el públic ha esperat amb calma el final de l’encontre per a fugir cap a casa i disfrutar de la clàssica paella dels diumenges amb un millor gust de boca.