+  CRÒNIQUES

CRÒNICA VCF 0 – 1 FCB: El descompte mata al València

Per Pere Alapont · 30 Novembre, 2014

València i Barcelona estrenaven la nova catifa de l’estadi de Mestalla després d’un dia d’intenses pluges que, afortunadament, no han afectat excessivament l’herba.

L’encontre ha començat amb els dos equips tractant-se de tu a tu i amb poques accions de perill. El València tractava de construir des de darrere i el Barça buscant desmarcs dels seus homes de dalt. Al minut 7, Mathieu ha derribat Álvaro Negredo prop de l’àrea i ha rebut targeta groga. Mestalla ha dedicat xiulits al francès cada vegada que tocava la pilota durant el partit. Els locals han anat fent-se amb el domini i al minut 10 Rodrigo ha estat a punt de batre Claudio Bravo després d’una bona jugada personal, però el xilé ha rebutjat el seu sec tir.

La primera acció de perill del Barça ha sigut al minut 13. Una pilota morta dins l’àrea després d’una deixada de Neymar ha sigut colpejada per Luis Suárez en quasi un mà a mà amb Alves que el brasiler ha aconseguit detindre i enviar a corner. Al minut 19 s’ha produït una tangana dins l’àrea del València després de que Neymar donara una lleugera cabotada a Otamendi i que ha acabat amb amonestacions a Piqué i Barragán.

Als 26 minuts Mustafi ha rebut una més que qüestionable targeta groga al tombar a Neymar lluny de l’àrea. En eixos moments el partit es desenvolupava en terra de ningú però amb un Barça que s’anava fent amb la posició de la pilota. Ha sigut André Gomes, no obstant, qui ha disposat de la següent acció que haguera pogut acabar en gol; un llançament suau i col•locat des de fora l’àrea que ha fregat el pal dret de la porteria catalana.

I fregant el descans el València ha tingut la seua oportunitat més clara en el primer temps. Després d’una contra, André Gomes ha retallat Bravo però s’ha quedat sense angle i no ha pogut enviar la pilota a la xarxa.

La segona part ha començat amb intensitat i domini valencianista. Negredo ha cabotejat amb poc èxit un baló dins l’àrea menuda al minut 53 i la pilota no ha aconseguit anar en direcció a porta. El Barcelona ha respost amb un remat de Suárez a la treta d’un corner que ha acabat en res. Al quart d’hora del segon temps, Otamendi ha donat l’esglai al ressentir-se del genoll però la cosa, afortunadament, no ha passat a majors i ha tornat al terreny de joc després d’uns segons de preocupació. Rodrigo ha tingut de nou una gran oportunitat per avançar el seu equip, però Piqué ha tret el seu llançament des de quasi la línia de gol.

Als 65, Neymar ha tornat a gaudir d’un tir llunyà que ha anat fora per poc. Luis Enrique ha decidit retirar a Mathieu del terreny de joc i Mestalla ha mostrat divisió d’opinions. Els xiulits, més sorollosos que els aplaudiments, naturalment. Si el partit estava envolt en polèmica des del primer temps, aquesta s’ha incrementat quan Fernández Borbalán ha anul•lat un gol en dubtós fora de joc a Suárez. Immediatament Feghouli haguera pogut avançar els seus en una claríssima ocasió, però Bravo ha fet una gran parada amb la cama esquerra. Després d’eixa acció, Nuno ha propinat una patada a la banqueta pres de ràbia i ha donat entrada a De Paul per Rodrigo.

A la mitja hora Negredo ha engaltat un baló dins l’àrea que Claudio Bravo, tot i la potència que portava eixe llançament, ha pogut rebutjar. El madrileny, visiblement cansat, ha sigut retirar per a donar entrada a Paco Alcácer a falta de 10 minuts.

Al temps de descompte Otamendi ha evitat el gol del Barcelona quan Messi s’enfilava cara la porta de Diego Alves. I quan ja es donava per vàlid el punt davant els barcelonins, Busquets ha aprofitat un baló mort a l’àrea menuda i ha destrossat el bon partit que havien quallat els de Mestalla. Derrota injusta per 0-1 que deixa el València fora de llocs Champions.