CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Valencia Basket trau avant un complicat partit davant Manresa

Per Josep Prats · 14 Març, 2022

Valencia Basket començava la seua fantàstica setmana a la Fonteta rebent a Baxi Manresa, tercer classificat en la lliga. Els taronja tractaren de refer-se després de la derrota a Badalona, donant una imatge pobra.

Els primers compassos del partit era un correcarrers. Intercanvi de cistelles entre ambdós equips, alternant-se en el lideratge del marcador. La defensa dels taronja estava sent més dura que altres vegades, arran d’això, la poca anotació del quadre visitant en els primers cinc minuts (15-11). No obstant, l’entrada de Moneke al partit va donar altre ritme i Manresa es va posar per davant. En canvi, el primer quart va acabar amb victòria parcial local (22-18).

Valencia Basket va fer un 5-0 de parcial d’eixida, cosa que col·locava la màxima per als taronja (27-18). Quasi arribat l’equador del segon quart, el poc avantatge seguia reflectat en el marcador, però Peñarroya no volia sorpreses i va parar el partit. Els taronja tractaven d’estirar la renda abans del descans, però els catalans no deixaven córrer el marcador. Al descans, el resultat era de 50-46.

El tercer quart va començar amb la mateixa tònica que el primer, igualtat màxima i intercanvi de cistelles. No obstant, Manresa va remuntar eixos quatre punts i es posaren per davant (52-53). Els locals tenien el mateix problema de sempre, les pèrdues de balons eren massa com per anar per davant en el marcador. En canvi, els homes de Peñarroya aconseguiren afrontar els últims deu minuts per davant (66-61)

La tensió es palpejava, Valencia Basket tractava de impulsar-se en el marcador, però les errades i les impresicions no ho permitien. L’entrada en bonus dels visitants podia ser un hàndicap a favor dels taronja. Els locals tingueren jugades per a sentenciar el partit, però més pèrdues ho privaren. Finalment, Valencia Basket es va imposar a les adversitats i el resultat va ser de 90-85.