CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Valencia Basket s’ho jugarà tot a Vitòria (79-80)

Per Josep Prats · 24 Maig, 2022

Començava l’hora de la veritat. Arribaven els play-off amb el factor camp a favor en l’eliminatòria de quarts amb el pitjor rival possible, un històric com Baskonia.

Baskonia va eixir més posat en el partit amb un parcial d’inici de 0-5, però els taronja reaccionaren bé i tallaren eixe parcial. A partir d’ahí, el intercanvi de cistelles es feia present, així doncs, cap equip aconseguia dominar clar en el marcador. A poc més de quatre minuts per a la fi del primer quart, un 2+1 de Arostegui va posar als homes de Peñarroya per davant (15-14). No obstant, un triple de Giedraitis va posar els bascs per davant de nou (21-19). El primer quart va acabar amb empat a 21.

Seguia la igualtat en el segon quart, s’alternaven el lideratge en el marcador els dos equips. No obstant, un triple de Costello va posar la màxima per als visitants (23-28). Després del temps mort, l’avantatge seguia augmentant per a Baskonia. El resultat al descans era de +8 per als visitants (35-43)

En la primera jugada de la segona mitat, Baskonia va aconseguir igualar la tanca dels deu punts (35-45). L’actuació dels àrbitres estava sent millorable i la Fonteta protestava cada decisió. La tònica de joc era intensa, però el marcador se seguia mantenint igual. El resultat al final del tercer quart era de 62-67

Valencia Basket pareixia que volia endur-se el partit. Les decisions dels jugadors eren més correctes i s’apropaven encara més en el marcador. A dos punts estaven els taronja quan Spahija va parar el partit a sis minuts i mig per al final (69-71). López-Arostegui va encendre del tot la Fonteta amb un triple que empatava el partit, i acte seguit, Tobey posava per davant als taronja (77-75). Però açò no havia acabat, a menys d’un minut, Costello tornava a posar per davant als baskonistes després d’una gran esmaixada (79-80). Finalment, ixe va ser el resultat final.