CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Valencia Basket es queda sense final després de perdre davant la Virtus Bolònia (73-83)

Per Josep Prats · 04 Maig, 2022

Valencia Basket es jugava un lloc en la final davant un dels equips més forts de la competició, com era la Virtus de Bolònia, qui venien acompanyats d’un miler d’aficionats italians

El ritme del partit al començament era l’esperat, molta anotació per part d’ambdós equips, però els italians començaren per davant amb una cistella de Weems. Les dos aficions estaven molt clavades en el partit i els equips ho notaven. Passats l’equador del primer quart, Valencia Basket va aconseguir posar-se per davant en 16-11. No obstant, els homes d’Scariolo tardaran poc en remuntar eixe marcador. El resultat al final dels primers deu minuts era de 19-27.

Van Rossom va obrir el segon quart amb un triple per a recurtar un poc en el marcador. A més de set minuts per al descans, Bolònia es va posar +9 i va obligar a Peñarroya a aturar el partit (26-35). El partit es calfava després que els àrbitres preneren unes decisions un poc desacertades. El marcador al descans era de +12 per als italians (38-50).

En el tercer quart, Valencia Basket pareixia que havia eixit amb un altra actitud. Fruït d’això, va ser la gran jugada que combinaren per a obrir el marcador en la segona mitat. A poc a poc, els taronja anaven acostant-se en el marcador. Però Bolònia va fer altre acceleró a menys de dos minuts per al final del quart per a col·locar-se altra vegada 53-62. Finalment, Valencia Basket va retallar un poc i se’n anava cinc punt davall a l’últim quart (57-62)

L’últim quart va començar amb un tir lliure de Van Rossom després que xiularen falta tècnica a Scariolo en el temps d’entrequarts. No obstant, el que va passar és que els italians augmentaren més l’avantatge i la remuntada, cada vegada més, era complicada. Valencia Basket no va poder amb la Virtus i no jugarà la final de l’Eurocup