CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Valencia Basket complix davant Fuenlabrada (97-79)

Per Josep Prats · 23 Abril, 2022

Després de fer els deures en l’Eurocup, era el torn de la lliga. Guanyar podria ser un cop damunt la taula per a apropar-se més a la tercera plaça, cosa que donaria molt d’avantatge de cara als play-off.

Les errades en el rebot defensiu dels taronja els condemnaren en els primers minuts. La nul·la defensa de Hanlan i Labeyrie feren que Fuenlabrada començara per davant en el partit. No obstant, els locals saberen oposar-se i posar el +7 a falta de poc més de tres minuts per a la fi del primer quart (22-15). El ritme en anotació també estava sent alt i el marcador després dels primers deu minuts era de 27-22

Neno va obrir el segon quart després de quasi dos minuts i igualar així, la màxima renda per als taronja (29-22). Però un parcial posterior de 0-5, va enfadar a Peñarroya i va demanar temps mort. Els locals reaccionaren i tornaren a agafar un xicotet avantatge en el marcador. A partir d’ahí, la diferència anava variant, però no més enllà dels cinc punts. Al fi i al cap, el resultat al descans era de 47-39

Els madrilenys eixiren amb altra actitud després del pas per vestidors i s’acostaren més encara en el marcador. Però cinc punts consecutius de Puerto posaren el +9 per als homes de Peñarroya (54-45). A poc a poc, els locals posaren terres per mig, ja que a poc més de tres minuts per a la fi del tercer quart, el marcador era de 68-53. Un parcial final de 5-11, va fer que el partit anara a l’últim quart amb el resultat de 73-64

Cheatham va obrir el últim període amb un triple que posava el 73-67. Fins als 18 punts se’n havia anat el jugador visitant. No obstant, Valencia Basket va saber reaccionar bé i a sis minuts per a la fi, tornava a posar el +11 (83-72). A falta de tres minuts per a la fi, el partit estava trencat després que Valencia Basket agafara un avantatge de +20 (93-73). Finalment, el resultat va ser de 97-79