CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Valencia Basket cau eliminat fent el rídicul davant la seua afició (59-76)

Per Josep Prats · 30 Maig, 2022

“Win or go home”, eixe eslogan el tenien gravat ambdós equips en la ment, perquè qui guanyava, passava a les semis, qui perdia, de vacances.

El partit va començar amb els dos equips molt posats en el partit, sabien el que es jugaven i erraven poc. Però això era un mirall, el marcador es va frenar en sec i sols anaven 9-9 a falta de cinc minuts per al final del quart. No obstant, els taronja aconseguiren menejar el marcador i arribar a posar-se +7 (16-9). Baskonia es va quedar en ixos 9 puntos i el marcador al final dels primer deu minuts era de 20-9

Costello va obrir el segon quart amb un triple que baixava la renda a +8 (20-12). El partit es calfava i molt, els àrbitres no prenien bones decisions i ambdós equips pujaven la intensitat de joc. Valencia Basket es mantenia ferm en el joc i aguantava un còmode avantatge. Però a falta de sis minuts, els bascs es posaren a sis (35-29). Abans del descans, Hermannsson es va fer molt de mal en el genoll i es va retirar als vestidors amb els metges de l’equip. Tenia molt mala pinta. El marcador al descans era de 37-34

Hermannsson, després pel pas pels vestidors, no tornava a pista. Però el marcador, seguia en el +3 per als homes de Peñarroya. No obstant, Fontecchio va convertir un 3+1 per a posar els visitants per davant (39-40). Després d’un temps mort de l’entrenador català, els locals es tornaren a posar-se per davant (43-42). Però el partit anava a parcials, i després d’un temps mort d’Spahija, Baskonia es va tornar a posar per davant (46-47). Una cistella sobre la botxina de Neno posava per davant als taronja per a encarar els últims deu minuts amb un punt de renda (54-53)

Els visitants estaven més encertats en els últims minuts de partit, els jugadors de Valencia Basket nerviosos, i la Fonteta encara més. Cada vegada, Valencia Basket estava més lluny de quedar eliminat perquè veien la cistella tancada. Portaven dos punts en més de sis minuts de quart. A falta de dos minuts i mig per al final, el +11 era per a Baskonia (58-69). El marcador final va ser de 59-76