Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Un València de més a menys cau de forma injusta a Mestalla

Per Pablo Marquez · 30 Agost, 2022

El València va caure per la mínima a Mestalla davant l’Atlètic de Madrid en un partit on l’equip de Gattuso va meréixer un millor resultat. El gol solitari d’Antoine Griezmann i la més que discutible actuació de Caudra Fernández van decantar el partit.

Mestalla rep a Cavani

Mitja hora abans del partit, el València va fer oficial el fitxatge d’Edinson Cavani. L’uruguaià arriba al València per a les dos pròximes temporades. Abans de l’inici del partit, l’speaker de Mestalla va anunciar el fitxatge de Cavani i el marcador el va mostrar a Mestalla, la qual cosa va provocar una ovació espectacular en l’estadi.

Però el partit també es disputava dins del camp. El València va començar el partit amb tot el protagonisme. L’equip de Gattuso va ser molt valent amb baló i es va aproximar amb molt de perill a la porteria de Jan Oblak. Va haver moments on l’Atlètic de Madrid era incapaç de mantenir la possessió del baló.

Cuadra Fernández i el VAR

En el minut vint-i-quatre, Yunus Musah va tirar amb força des de fora de l’àrea i va marcar un gol amb el qual va esclatar Mestalla. No obstant això, en eixe moment va començar el protagonisme de l’àrbitre del partit, Cuadra Fernández, i del seu assitent en el VAR, Estrada Fernández. Des de la sala VAR van avisar al col·legiat que hi havia hagut una falta prèvia al gol de Mouctar Diakhaby a Joao Félix. L’àrbitre va anul·lar el gol i Mestalla es va encendre amb càntics de: “Corrupció en la Federació”.

Després d’això, Cuadra Fernández va mostrar, de forma inexplicable, la targeta roja a Thierry Rendall en una falta a Àlvaro Morata. En esta ocasió, Estrada Fernández va tornar a corregir l’error de l’àrbitre de camp i Thierry només va veure la targeta groga. Mestalla no perdonava a l’àrbitre la seua acció i l’enviava una xiulada espectacular.

Parada salvadora de Mamardashvili

En una de les últimes accions de la primera part, Álvaro Morata es va quedar a soles davant de la porteria, però Giorgi Mamardashvili va fer una parada excel·lent amb el peu. Esta gran intervenció del porter va provocar una ovació de l’afició del València, la qual cantava el nom del porter.

Una segona part diferent

El València va anar en el partit de més a menys. Una vegada l’esforç va començar a passar factura, els jugadors de Gattuso tenien més dificultats per a arribar a la porteria de Jan Oblak. Per la seua part, Simeone va fer canvis al seu equip per a tindre més el control de la pilota i va llevar del camp a Rodrigo de Paul i a Geoffrey Kondogbia per a donar entrada a Thomas Lemar i Antoine Griezmann.

De fet, eixos dos futbolistes van ser els encarregats de fer el gol de l’Atlètic de Madrid. Thierry Rendall no va fer un bon passe i Guillamon es va dormir. Lemar va recuperar en una zona perillosa i va passar a Griezmann el qual va marcar amb l’ajuda de Carlos Soler. Immediatament, Gattuso va llevar del camp a Thierry i a Guillamon i van entrar Dimitri Foulquier i Nico González.

Falta d’efectius

Passaven els minuts i les ocasions valencianistes no arribaven i Gattuso es veia obligat a fer més canvis. Com la plantilla encara no està tancada i el València necessita fitxatges, va entrar Maxi Gómez, el qual està més fora que dins. A més d’ell, Fran Pérez i Diego López van ser els últims canvis del tècnic italià.

Els minuts finals el València es va anar a per totes a pel gol, però l’equip estava molt trencat i les contres de l’Atlètic de Madrid eren molt perilloses. De fet, feia la sensació que estava més a prop el 0-2 que l’empat. No obstant això, un espectacular Mamardashvili va mantenir amb vida a un València que atacava amb més cor que cap.