ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Un València confiat empata en Mestalla davant l’Elx

Per Pablo Marquez · 15 Octubre, 2022

El València va empatar a dos de forma molt decepcionant davant l’Elx en Mestalla. El club de la Capital del Túria va fer una de les millors primeres parts de la temporada, però es va confiar en la segona part i no va ser capaç d’aconseguir els tres punts.

El València s’enfrontava a l’Elx en el partit corresponent a la jornada nou de la Lliga Santander. Els onze futbolistes que van eixir al camp van entendre el missatge de Gattuso on comentava que no havien de confiar-se. Però només va ser en la primera part. Per este motiu, el València va eixir al camp de forma brutal. Amb una pressió molt intensa i combinant en el camp de l’Elx per a tractar d’obrir el marcador.

Les ocasions arribaven de forma molt seguida. No obstant això, faltava allò que és el més important en el món del futbol: el gol. De fet, al futbolista que més li estava costant era el que més ho ha demostrat al llarg de la seua carrera. A Cavani no li entrava res. L’uruguaià va tindre una ocasió molt clara, però el central de l’Elx va salvar la pilota en la línia de gol.

L’Elx començava guanyant

Tot feia indicar que el gol era qüestió de temps i s’esperava una gran golejada en Mestalla. No obstant això, en el minut vint-i-cinc de partit, en la primera aproximació de l’Elx, Giorgi Mamardashvili es va equivocar i va fer un penal molt clar sobre Pedro Bigas, el qual va abandonar el partit pel fort colp. El porter georgià va estar prop de parar el llançament des dels onze metres de Pere Milla, però no va aconseguir-lo i l’Elx s’avançava en el marcador.

Mestalla, per la seua part, era conscient del gran partit que estava fent el seu equip. Per això, l’afició es va ficar a animar per a ajudar al seu equip a remuntar el partit. I així va ser. En el minut quaranta, una gran combinació entre Samuel Lino i José Gayà va acabar amb un penal sobre el de Pedreguer.

El moment de Cavani

Cavani va agafar la pilota i tenia clar que eixa pilota anava dins de la porteria. El matador no va perdonar i va fer el gol de l’empat. Mestalla esclatava amb el primer gol del seu nou ídol. Però això no acabava ací. En l’últim minut del temps afegit, Edinson Cavani va aprofitar una centrada meravellosa d’André Almeida per a fer el segon gol del partit i el seu doblet particular.

Canvi de Cavani

La segona part va començar amb el canvi de Cavani en el temps de descans. En el seu lloc entrava Hugo Duro amb moltes ganes de reivindicar-se. El València buscava el gol de la tranquil·litat, però no arribava. De fet, Hugo Duro va tindre al seu cap una opció molt clara.

Segona part per a oblidar

No obstant això, en la següent jugada del partit. L’Elx empatava el partit. Pere Milla aprofitava un gran error de la defensa del València per a fer el 2-2 amb el cap. El davanter rematava a soles a plaer i res podia fer un Giorgi Mamardashvili, el qual estava molt més nerviós després de l’error de la primera part.

En el minut setanta-dos, es vaproduir una acció molt polèmica. L’àrbitre del partit xiulava una falta clara de Yunus Musah sobre Pere Milla i no donava la llei d’avantatge, amb la qual l’Elx hauria fet el tercer gol del partit. El València necessitava un canvi i Gattuso va llevar del camp a Yunus Musah per a donar entrada a Ilaix Moriba.

El València no millorava i pareixia que estava més a prop el tercer de l’Elx que el del club che. En el huitanta-cinc, Toni Lato va tindre un aocasió molt clara, però el seu tir se’n va anar fora de la porteria defensada per Edgar Badía. En eixe moment, Gattuso tornava a moure la banqueta i donava entrada a Fran Pérez i Jesús Vázquez. Els jugadors canviats van ser José Gayà i Justin Kluivert.

Finalment, el València ho va intentar, però no va guanyar el partit i l’afició valencianista se’n va anar a casa amb la sensació que el seu equip podria haver aconseguit esta victòria si haguera jugat els noranta minuts del partit concentrat al 100%.