ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Un últim quart horrorós condemna a València Basket (86-91)

Per Josep Prats · 26 Septembre, 2021

Ni 48 hores després, València Basket afrontava altre partit amb nombroses baixes, igual que el passat divendres a Manresa, on van aconseguir fer una bona actuació i aconseguint la primera victòria de la temporada. Hui, era el torn d’estrenar victòria a casa davant UCAM Múrcia.

L’equip taronja va començar molt encertat en els tirs, fent un 3 de 3 en les primeres jugades per a liderar l’inici 7-2. Acte seguit, l’intercanvi de cistelles es feia present en la pista, però els 10 punts en els primers cinc minuts de partit de Dubljevic posava a València Basket encara per davant. En els últims minuts del quart, amb Dubi a la banqueta, es va tranquil·litzar l’anotació. El resultat al final dels primers deu minuts era de 20-15.

Amb un primer parcial de 5-0, Sito Alonso es va vore obligat a demanar temps mort, perquè València Basket ja es posava +8 (25-17). No obstant, els taronja aconseguien augmentar més la renda a favor. Reaccionaren un poc els murcians, però els xics de Peñarroya no deixaven que s’aproparen en el marcador. A menys d’un minut per al descans, els visitants es col·locaren a 12, i Peñarroya va demanar temps mort per a augmentar la renda abans de l’entretemps (40-28). El marcador al descans era de 42-31.

En la primera jugada de la segona mitat, Taylor posava els murcians en -9. Baixaven de la tanca dels deu punts (42-33). Els homes d’Alonso havien eixit més en forma al quart, fins i tot, aconseguien posar-se a 6 punts (48-42). Encara que els triples de Claver i Dubi mantenien als valencians per davant en el marcador. A menys de quatre minuts per al final del tercer quart, Taylor posava als seus altra vegada a cinc punts. Peñarroya, obligat a demanar temps mort (57-52). Els àrbitres es trobaven molt permisius en els contactes, i la Fonteta ho sabia. El tercer quart va finalitzar amb el resultat de 65-60.

L’UCAM continuava retallant diferències, i només començar l’´ultim quart, es va posar a tan sols dos punts (70-68). Fins i tot, després d’una cistella de Cate i altra de Webb, es col·locaren per davant (70-72). València Basket se secava en l’últim període, a més, després de l’eliminació per faltes de Puerto. En els últims minuts, els taronja quedaren contra les cordes després que els visitants es col·locaren nou punts dalt (73-82). No obstant, va aparéixer Hermansson en acció. Tres triples del islandés, va col·locar als taronja a dos punts (82-84). En canvi, no van poder remuntar davant el gran acert de Múrcia (86-91).