+  CRÒNIQUES

CRÒNICA UDP 2-1 VCF: Dura derrota amb sabor a descens

Per Cristian Año · 02 Abril, 2016

Tornava la Lliga després de la parada a causa de les seleccions. El València CF visitava l’estadi de Las Palmas, un rival que buscava també eixos 3 punts que ajudaven a què ambdós equips s’allunyaren del perillós descens. A més a més, la marxa de Gary Neville, deixava a Pako Ayestaran com al màxim responsable de dirigir a l’equip blanquinegre en aquesta recta final de temporada.

Tan sols en 3 minuts, Rodrigo Moreno aprofitava una errada de Javi Varas que no podia superar la pressió del jugador del València CF i aconseguia interceptar el baló per enviar-lo al fons de la porteria. El València posava el 0-1 al marcador però Las Palmas, sense abaixar els braços, apretava la porteria de Diego Alves amb un fort llançament de William José. En la resta de minuts de la primera part es veien ocasions per a tots dos, però sense aconseguir la fortuna del gol. Las Palmas buscava l’empat desesperadament però marxaven al descans amb 0-1 al marcador.

Una vegada représ el partit, ambdós equips continuaven buscant el gol, però aquesta vegada anava a ser al revés. Al minut 3 de la segona meitat, Javi Fuego provocava un penal que transformaria l’ex valencianista Jonathan Viera per posar l’1 a 1 en el marcador. El València reaccionava però Javi Varas evitava aquesta vegada que els de Pako es tornaren a posar per davant. Així i tot, els de Quique Setién seguien arribant amb perill a la porteria d’Alves, fins al minut 19 de la segona meitat, que una jugada acabava amb la mala fortuna de què el baló pegara en Mustafi i entrara en pròpia porteria. Las Palmas remuntava i es posava 2-1 al marcador.

El València intentava buscar l’empat però cap jugada acabava amb ocasió clara, i els canaris responien amb contres perilloses que salvava Diego Alves. Finalment, els de Pako no aconseguien véncer després d’un bon inici però una desastrosa segona meitat. El descens s’apodera del VCF a poc a poc després d’aquesta dolorosa derrota.