Eva Tortajada , 21/03/2024

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

CRÒNICA: Tres punts d’or a Mestalla

Per Jorge Olmos · 11 Març, 2023

El València va aconseguir tres punts d’or en la seua lluita per la permanència a l’imposar-se per 1-0 a l’Osasuna en un duel que va tindre de tot. Expulsions, rectificacions, penals i patiment, molt de patiment. No obstant això, el gol de Kluivert, que va ser el millor del partit, va donar un triomf vital als de Mestalla.

Els homes de Baraja es jugaven la vida davant l’Osasuna en una jornada clau per a mantenir la categoria. Els duels directes entre els adversaris, feien de la cita a Mestalla un partit trampa, ja que, de guanyar es retallarien punts, però de no fer-ho, algun dels quatre equips implicats per davant ho faria.

I els homes de Baraja van fer un inici de partit a l’altura de les exigències, jugant en camp contrari i pressionant al conjunt roget. A punt va estar Diakhaby de fer el primer després d’un córner centrat per Castillejo i que va eixir fregant el pal quan la grada ja cantava el gol.

Inici intens

El València s’imposava als duels, xafava l’àrea i provocava situacions en les quals els defenses de l’Osasuna havien d’anar al límit. Tant és així, que al quart d’hora de partit ja havien vist la targeta groga David García i Juan Cruz, dos dels quatre membres de la defensa.

A més, en una acció de lluita, Hugo Duro es va plantar sol davant Sergio Herrera, que estava fora de l’àrea i es va llançar a per ell. Mestalla va demanar mans i l’àrbitre el va expulsar, però va ser rectificat pel VAR, i la roja del porter roget va quedar anul·lada.

El València estava forçant els errors dels jugadors de l’Osasuna, encara que no aplegava a trobar la claredat ofensiva per a crear ocasions de perill. No obstant això, els homes de Baraja no ho van parar d’intentar per banda esquerra amb el triangle Gayà-Almeida-Kluivert, que trobava la profunditat de l’holandès.

El domini era del València i després d’una bona pressió de Samu Castillejo va aplegar la més clara de la nit. Hugo Duro es va fer amb el baló en la frontal i va driblar a Aridane, però el seu tir es va topar amb Sergio Herrera.

El descans va aplegar després d’una bona primera part del València en la qual va faltar encert i qualitat a l’última passada per a fer el primer al marcador. Després del pas pels vestidors, els visitants igualaren la balança i començaren a aproximar-se a la porteria defensada per Mamardashvili.

Fantasmes i reacció

El València havia baixat la seua intensitat i l’Osasuna havia fet un pas endavant. Baraja, buscant l’efervescència inicial, va donar entrada a Samu Lino en lloc de Castillejo i va desplaçar a Kluivert a la banda dreta. I la va trobar. Lino va tornar a donar profunditat a la banda esquerra i Kluivert va seguir sent el millor a la dreta.  Els dos van ser els protagonistes del gol del València. Després d’una recuperació de Nico, Lino es va internar a l’àrea va assistir a Kluivert, que va marcar un gran gol pel pal curt de Sergio Herrera i va provocar la bogeria de Mestalla.

Amb un quart d’hora per davant, quedava el més dur. Assegurar la porteria a cero i emportar-se els tres punts vitals. Baraja va fer canvis defensius donant entrada a Thierry i Moriba en lloc de Kluivert i Yunus. I tot seguit Lino va poder tancar el partit, però el seu remat va ser rebutjat a corner per un gran Sergio Herrera.

Als minuts finals, no podia faltar l’espectacle arbitral des del VAR, que després d’haver rectificat la roja a Sergio Herrera i no haver intervingut en un penal sobre Lino, va tornar a rectificar l’àrbitre, que havia expulsat a Aimar Oroz per roja directa.

Per si no fora prou, no va xiular un clar penal sobre Thierry Correia. No obstant, el VAR, que va tindre molta feina, el va tornar a rectificar i finalment el va xiular. Hugo Duro va ser l’encarregat de llançar-lo després de discutir-ho amb Guillamón, però Sergio Herrera es va imposar al duel.

Quedava el descompte i el patiment estava servit a Mestalla. Més encara quan l’Osasuna tenia l’última oportunitat a baló parat. No obstant, el València va resistir i va sumar tres punts d’or en la lluita per la permanència.