CRÒNICA: Remuntada de caràcter i fe

Per Jorge Olmos · 05 Març, 2021

El València va començar bé el partit, intentant allunyar al Vila-real de la porta de Cillessen i buscant jugar en camp contrari. I en certa manera el pla va eixir, ja que a la primera part va gaudir de més ocasions que el rival. Però tot i ser més nombroses, el conjunt d’Emery va tindre les més clares.

Gayà i Paulista van salvar el primer dels visitants en dos accions seguides espectaculars, i minuts més tard Estrada Fernandez va senyalar un polèmic penal per mans de Gayà, que estava d’esquenes i molt pròxim a la posició de remat de Gerard Moreno.

Arbitratge molt roín el del col·legiat català, que a més del penal va mostrar targeta a groga a Racic, Soler i Gayà que es perdran el pròxim partit. El València se n’anava al vestidor amb 0-1 i amb 3 jugadors titulars sancionats en una primera part igualada en la qual no havia sigut inferior al Vila-real. Massa factura per al vist al terreny de joc.

Després del pas pels vestidors, els homes de Javi Gracia van fer un pas endavant buscant el gol de l’empat, i això significava deixar espais a l’esquena. El partit es va convertir en un anada i tornada en el qual les ocasions més clares eren per als groguets. Fins a tres voltes va salvar Cillessen el segon en una gran actuació.

El València va tindre les seues opcions, sobretot en un remat de cap de Wass que es va estavellar en el travesser. Quan les coses no ixen, no ixen. A la desesperada, Javi Gracia va donar entrada a Guedes i Gameiro. El partit entrava en els minuts finals i el gol no aplegava quan el tècnic valencianista va donar entrada a Manu Vallejo, que incomprensiblement no havia tingut minuts des del gol davant el Celta de Vigo. Si no es veu, no es creu.

El València seguia insistint i va trobar premi quan en el minut 85 Maxi es va avançar a Moi Gómez i va provocar un penal que va xiular l’àrbitre després de consultar-ho amb el Var. Carlos Soler va ser l’encarregat de transformar la pena màxima i va establir l’empat a cinc minuts del final.

I va seguir creient. I la fe va donar resultat. Una gran acció d’Oliva va habilitar a Guedes i el portugués va marcar un autèntic golàs al descompte per a avançar al València en una remuntada de caràcter. Finalment, victòria importantíssima del València que amb una remuntada als minuts finals va aconseguir el triomf i agafa aire a la taula classificatòria