+  CRÒNIQUES  

CRÒNICA: Més que un colp damunt la taula (1-3)

Per Pere Alapont · 02 Novembre, 2014

Després d’uns dies d’especulacions des de la lesió de Dani Parejo, Nuno ha decidit canviar finalment el sistema i ha presentat al Madrigal un València amb Feghouli i Piatti per les bandes i Rodrigo per darrere d’Alcàcer.

No s’havia complit el primer minut i el València ja havia arribat amb perill a la porta d’Asenjo. Als de Nuno se’ls ha notat molt segurs de sí mateixos als primers instants i han mostrat verticalitat i velocitat en les primeres accions.

La primera oportunitat per als groguets ha arribat mitjançant Trigueros, que ha rematat a plaer des de la frontal de l’àrea, però el baló se’n ha anat alt. El València arribava amp perill i en la jugada posterior ha aconseguit avançar-se en el marcador després d’una arribada per banda de Feghouli. El d’Algèria la posa dins i Trigueros, que segons abans havera pogut avançar els seus, envia el baló sense voler al fons de la porta.

El Vila-real no s’ha vingut avall i ha apretat però el homes de Nuno demostraven una gran perillositat en cada contra que encetaven. Al minut 13 els de Marcelino han pogut retallar diferències però Uche no ha arribat a un baló que s’ha passejat per l’àrea menuda.

El partit s’ha embrutat i no s’ha observat un joc fluid ni per uns ni per altres. Al minut 37 el Vila-real ha disposat d’una gran ocasió després d’un xut dur de Cheryshev que Diego Alves ha rebutjat amb èxit. A les acaballes de la primera part, els castellonencs han tornat a apretar, el partit ha despertat i els blanquinegres han patit per a mantenir la porta a zero.

La segona meitat ha començat amb una groga per a Otamendi i una intervenció fantàstica d’Alves després d’un llançament de falta d’Uche. El baló rebota en la tanca però el brasiler és capaç de respondre a temps i desviar el baló a corner.

El València no volia la pilota i quan la tenia no aconseguia juntar tres pases seguits. Però els equips grans saben treure estos partits avant i conviure amb el patiment. I en una jugada aïllada al voltant del minut 65, Mustafi ha silenciat la part grogueta de l’estadi i ha fet rugir ‘La Jaula’ blanquinegra. L’alemany caboteja magníficament un baló penjat de Piatti i demostra per què és internacional per Alemanya. Les coses es posaven molt de cara.

El gol ha enfonsat el Vila-real i en cap moment ha donat la sensació de que al València se li poguera escapar el partit, tot el contrari, encara ha donat temps per a més. En una treta de córner ha arribat el tercer gol dels de Mestalla, i altra vegada per mitjà de Mustafi. Aquesta vegada ha enviat el baló al fons de la porteria amb la cama dreta. Els crits de ‘València, València’ resonaven en tot l’estadi.

Al minut 87 han retallat diferències els de la Plana Baixa mitjançant Trigueros i han tractat d’apropar-se més al marcador en els darrers minuts de l’encontre, però aquest partit ja era per al València. Victòria grandiosa en un terreny molt complicat d’on no es tornava amb 3 punts des del 2007.