CRÒNICA: La realitat del València no és el Bernabéu

Per Alex Alfaro · 02 Febrer, 2023

El València cau derrotat en el Santiago Bernabéu amb un contundent resultat de 2-0. Els homes de Voro ho van intentar al llarg de la primera part aconseguint marxar-se a vestuaris amb un resultat de 0-0. No obstant això, el Madrid va aconseguir el premi de totes les ocasions de la primera part i en els primers cinc minuts de la segona part va marxar amb dos gols d’avantatge en el marcador després de les anotacions de Marco Asensio (52’) i de Vinícius Júnior (54’)

El València arribava a Madrid en un partit entre setmana corresponent a la jornada 17 de La Lliga Santander ajornat amb motiu de la Supercopa d’Espanya celebrava en Riad. D’esta manera tancava l’anada de la competició de lliga amb l’oportunitat de marxar-se a quatre punts dels llocs de descens, agafar una mica d’aire i marxar-se amb bones sensacions a l’importantíssim partit enfront del Girona del pròxim diumenge.

Voro tornava a debutar en la banqueta amb l’objectiu de sumar punts en un escenari important. Per a això, presentava un onze amb els seus millors jugadors i la novetat de Gabriel Paulista en l’onze.

Encara que la possessió seria per al Reial Madrid, amb més del 60% en la primera part, el València mostrava una bona imatge amb velocitat amb pilota i serietat en defensa per a aconseguir un dels objectius que va marcar Voro en roda de premsa: reduir la sagnia golejadora que havia patit l’equip en els últims partits.

No obstant això, el Madrid sempre és el Madrid i Mamardashvili havia de tornar-se a convertir en heroi per a evitar que no arribara el primer de l’equip blanc. Per exemple, una gran ocasió de Benzema en el 18 de la primera part que li entregava la pilota a Asensio i que amb la cama esquerra enviava la pilota entre els tres pals, encara que Paulista la enviava corner en la pròpia línia de gol.

Amb això marxàvem a temps de descans. No obstant això, el Reial Madrid aconseguiria reaccionar positivament en la segona part. Tots dos equips decidien no fer canvis en el temps de descans però el Madrid posaria una marxa més en l’accelerador. En dos minuts, Asensio i Vinícius deixaven el partit llest per a sentència.

Amb tot això, el València queia derrotat en un partit on es va demostrar que l’equip no té qualitat per a poder barallar partits fins al final a equips com el Reial Madrid. Pròxima cita, el diumenge enfront del Girona en un partit de vida o mort.