ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Crònica: Kang In Lee tanca una vesprada per a oblidar a Mestalla

Per Pablo Marquez · 22 Octubre, 2022

El València va caure a Mestalla davant el Mallorca i es complica la vida si vol objectius més ambiciosos. L’equip che es va avançar en el marcador amb el gol de Cavani, però el Mallorca va remuntar gràcies als gols de Muriqi i Kang In Lee. El València encadena tres partits sense conéixer la victòria.

El València s’enfrontava al Mallorca en el partit corresponent a la jornada onze de la Lliga Santander. Després de dos empats consecutius, els de Gattuso necessitaven de forma urgent els tres punts si volien apropar-se a les posicions europees.

Lesions importants

Abans del partit començaven els problemes. Eray Cömert no entrava en la convocatòria a última hora per unes molèsties que va sofrir a l’entrenament d’ahir. D’esta manera, el València no podia comptar amb un dels seus centrals titulars.

Els problemes augmentaven a l’inici del partit. Pràcticament en una de les primeres accions, Mouctar Diakhaby es lesionava en un salt amb Muriqi. Haurem d’estar pendents a l’evolució del central francés i si pot estar davant el FC Barcelona. En el seu lloc entrava Cenk Ozkacar el qual debutava amb la camiseta del València.

Possessió sense ocasions

Pel que respecta al partit, el València va dominar amb molta claritat, però les ocasions no arrivaben. El conjunt dirigit per Gennaro Gattuso tenia la possessió del baló i circulava bé, però sempre faltava eixe últim pase o eixe últim remat per a aconseguir el gol.

Per la seua part, el Mallorca estava tranquil. L’equip de Javier Aguirre va plantejar un partit amb bloc baix on tractaven de no deixar espais per a evitar l’entrada de jugadors verticals com Yunus Musah, Justin Kluivert o Samuel Lino.

L’única jugada de gol que va tindre el València en la primera part va ser un tir d’André Almeida des de fora de l’àrea. La falta d’espais provocava que el club valencià arriscara i tractara de trobar el gol des de lluny. Així es va arribar al descans.

Penal a favor del València

En el minut cinquanta de partit, el València va fer una gran contra. Edinson Cavani ficava una pilota meravellosa a l’espai i Samuel Lino feia una gran acció individual per a provocar el penal. El matador agafava la responsabilitat i no perdonava des dels onze metres i marcava el seu quart gol en tres partits. S’avançava el València en un partit que s’estava ficant complicat.

Penal a favor del Mallorca

En el minut seixanta-tres, Sánchez Martínez assenylava penal a favor del Mallorca. En una bona jugada d’Amath, Nico González feia penal. Els jugadors del València protestaven, perquè consideraven que el migcampista espanyol no ho havia tocat. No obstant això, el VAR el va confirmar i Muriqi va empatar el partit.

Després del gol, Gattuso va canviar a Nico González per Hugo Guillamon. En el minut seixanta-nou, Yunus Musah rebria la targeta groga després d’una entrada sobre Jaume Costa. El jugador del València no s’ho podia creure, perquè se n’anava cap a la porteria rival.

Gattuso volia la victòria i així ho va demostrar amb els canvis. El tècnic italià va donar entrada a Marcos André i a Hugo Duro per Justin Kluivert i André Almeida. El València tenia el baló, però el Mallorca era molt perillós a la contra. Cavani va fer un remtat potent dins de l’àrea, però Rajkovic va fer una bona resposta.

Kang In demanava perdó

No obstant això, va aocnseguir l’efecte contrari. En el minut huitanta-dos de partit, Kang In Lee marcava el 1-2 del partit. El futbolista sud-coreà va ser xiulat al llarg del partit per un sector de l’afició del València. Després del gol, Kang In va demanar perdó. El València, per la seua part, tornava a complicar-se en un partit en el qual anava per davant en el marcador.

Després d’això, el València va ser un vull, però no puc. El club entrenat per Gattuso no tenia les idees clares i no era capaç de crear oportunitats clares de gol. El València va caure i s’allunya de les posicions europees. En un moment molt delicat, ja que els pròxims partits s’enfrontarà a Barça, Reial Societat i Reial Betis.