Almeida: "Estic content de jugar sense dolor"

Javi Guerra: "Està clar que estic on vull estar"

ACTUALITAT

CRÒNIQUES

CRÒNICA: Jaume ens porta a quarts de final

Per Blanquinegres · 29 Gener, 2020

Era la primera vegada que el València CF visitava l’estadi municipal del Reino de León. Aquest va ser inaugurat en 2001, i fins ara, encara no s’havia enfrontat amb la Cultural Leonesa. Hui ho han fet en el torneig del KO, i els quarts de final eren el gran objectiu d’ambdós.

El partit ha començat al minut 2 amb una gran estirada de Jaume Doménech evitant el gol de la Cultural Leonesa. Cinc minuts més tard, el porter d’Almenara ha tornat a salvar l’equip. Amb l’aparició de Parejo i les seues combinacions amb els atacants, han aplegat les millors ocasions per als blanc-i-negres. Però la primera mitja hora ha estat protagonitzada pels culturalistes, que gràcies a la seua gran pressió, han aconseguit complicar els interessos valencianistes.

Les centrades des de banda i les contres han sigut els millors aliats d’un València CF que ha anat de menys a més a partir del minut 30. Gameiro ha disposat de bones ocasions per a avançar als valencianistes, però ha errat en l’últim moment. L’ocasió més clara l’ha tingut Thierry Correia, que al minut 44 li ha rebotat un rebuig d’un defensa lleonés dins de l’area menuda però se li n’ha anat alt.

Així, amb sense convertir les ocasions cap equip dels dos, han aplegat els equips al descans 0-0. En la segona part no ha habut molt de joc. Les constants faltes i interrupcions ha complicat l’aparició de les ocasions. Cap equip n’ha tingut de clares.

Celades ha introduït al camp a Coquelin en detriment de Kang In al minut 63. Aquest canvi ha funcionat a la perfecció, ja que amb l’entrada del francés, el València ha aconseguit tenir major presència física al centre del camp i, així, ha recuperat el domini del partit.

Els últims minuts han sigut un constant assetjament de la Cultural Leonesa a la porteria de Jaume. Des del 85 fins al 90+5, el porter valencianista ha sigut el gran protagonista del partit amb les seues intervencions. Però sense cap èxit per part dels dos equips, els 90 minuts reglamentaris han acabat sense gols, que ha conduït a la pròrroga.

Després de tot el partit sense cap dispar a porta per part del València CF, el conjunt del Túria ha reaccionat en la pròrroga. Gràcies a Ferran, el primer dispar a porta ha aplegat en el minut 107. A partir d’ahí, el València CF ha abassallat la porteria de la Cultural sense cap èxit.

En la tanda de penals, les dues parades de Jaume Doménech, i els encerts de Coquelin, Soler, Maxi Gómez i Parejo, certifiquen la victòria. El club blanc-i-negre avança així, de manera molt sofrida, cap als quarts de final de la Copa del Rei per a seguir defenent el títol. El sorteig es realitzarà el divendres 31, i el partit es jugarà 4, 5 o 6 de febrer.