CRÒNICA: Guedes salva al VCF en l’últim sospir i passa als quarts d’Europa League

Per Blanquinegres · 14 Març, 2019

Un golàs de Gonçalo Guedes en l’últim sospir permet al València CF classificar-se per als quarts de final de la UEFA Europa League en marcar l’empat davant l’FC Krasnodar (1-1), en un partit molt disputat en el qual els de Mestalla van gaudir d’ocasions per a sentenciar l’eliminatòria, en el qual van estar eliminats durant cinc minuts, però que van tenir fe i força suficient per a ficar-se ‘in extremis’ en la següent ronda continental. Un final agònic, però espectacular en el qual Gameiro va fabricar una assistència perfecta perquè l’internacional rus aconseguira l’objectiu.

A Europa com en qualsevol competició nacional i, després de veure els resultats de la temporada, ningú es pot fiar de ningú. Per aquest motiu, el València CF, tot i portar un marcador ajustat però favorable de l’anada a Mestalla per 2-1, va eixir a jugar amb concentració màxima en Krasnodar. Tot i això, els locals van buscar el gol que podria donar-li la classificació. Ari, ajudat amb la mà, va marcar, però va ser anul·lat el seu gol. Era un avís per a estar encara més atents.

Després del descans l’FC Krasnodar va arrancar de la mateixa forma que en el primer assalt i Pereyra va voler sorprendre molt aviat a Neto amb una falta directa, però el brasiler va endevinar les seues males intencions i va evitar la seua rematada. Però el que més a prop va estar del gol va ser el València CF després d’un cóerner botat per Carlos Soler que va connectar de cap Gabriel Paulista i la pilota va sortir per molt poc.

Guedes va entrar en el tram important del xoc i es va unir a Rodrigo en atac. Més pólvora per a sentenciar d’una vegada aquesta ronda de huitens. L’emoció era màxima per l’ajustat del marcador. I els problemes van arribar amb el gol de Suleymanov en el minut 85. Ja només quedava anar per totes. Un gol o eliminació d’Europa. El València CF es va revolucionar a la recerca de l’empat que li donara la classificació. En l’última acció Gameiro es va internar per la banda, va alçar la mirada, li lava donar a Guedes i el portugués, amb l’esquerrana, aconseguia l’empat i el punt de la classificació per als quarts de final del torneig continental. Final dur, però amb el millor premi possible.

El València CF continua viu en les tres competicions gràcies al seu caràcter competitiu, al fet que mai baixa els braços, al fet que té fe cega en tot el que fa i en què sap defensar l’escut al seu màxim nivell. Ja són catorze partits consecutius sense perdre.