ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: Guedes i Soler destrossen a l’Eibar

Per Miguel Castells · 16 Maig, 2021

37 jornades ha esperat el valencianisme per a veure en directe al seu equip. Vora de 3.000 valencianistes han gaudit de la victòria de l’equip de Voro per 3 gols a 1 a Mestalla a un partit marcat principalment pels càntics dels aficionats, que demanen que Anil Murthy i a Peter Lim se’n vagen de l’entitat blanquinegra al més prompte possible.

“Anil, canalla, fora de Mestalla”

El primer gol no es va fer esperar, i al minut 3 de joc una recuperació de Correia va provocar el primer gol. El portugués va cedir per a Carlos Soler, i el migcampista va filtrar una molt bona pilota per a Guedes, que continua de dolç i obria el marcador. Mestalla va respondre al gol amb dos càntics: “Anil, canalla, fora de Mestalla” i després cantant a favor de l’equip.

L’Eibar, conscient de la seua situació classificatòria, va reaccionar i al minut 6 un llançament de Recio se’n va anar molt prop de la porteria de Jasper Cillessen, en el que pot ser el seu últim partit a Mestalla. No obstant això, el València va ser capaç d’aprofitar les seues eixides per a convertir el segon gol, que feia moltíssim de mal a l’Eibar.

Gayà – Guedes – Soler

La banda de Gayà i la mobilitat de Guedes s’entenien a les mil meravelles, i un baló a l’espai del lateral de Pedreguer el va rebre el portugués dins de l’àrea, el centre ras el rematava Carlos Soler, que marcava el seu dècim gol de la temporada i és l’únic jugador de l’equip que ha aplegat a les dos xifres golejadores.

Per la mateixa banda aplegaria el tercer gol. El conjunt blanquinegre era un vendaval, i després d’una masterclass de com traure el baló des de darrere, Kang In va girar el joc cap a la banda esquerra. Guedes va servir per a Gayà, i este realitzà un centre ras per a Soler, que amb ficar la puntera introduïa la pilota dins de la porteria. Victòria per a 3 gols a 0 en mitja hora.

Els canvis de Mendilíbar

Mendilíbar va decidir fer dos substitucions al minut 35 per a canviar la dinàmica del partit. Bryan Gil i Sergi Enrich feien acte de presència, i l’Eibar millorà amb els canvis. El mateix Bryan Gil va anotar 3 minuts després d’entrar al terreny de joc per a retallar distàncies al marcador a una jugada que va començar Sergi Enrich.

L’Eibar apretà els últims minuts i estigué molt prop de marcar el segon gol a pilota parada. Primer el pal i després Cillessen salvaren al València de sofrir més del compte a la segona part. A més a més, a la mateixa jugada el VAR revisà un possible penal per mans d’Hugo Guillamon, però Melero López amb les repeticions va interpretar que no era suficient per a xiular la pena màxima. S’arribava al descans amb victòria del València per 3 gols a 1.

Està per a l’Eurocopa

La segona part començà amb un ritme tranquil que va trencar al minut 48. Guedes, que està fent mèrits per a anar a l’Eurocopa. El portugués convertia el quart gol del València després d’una passada a l’espai de Maxi Gómez, que no estava intervenint massa al joc. El set del València estava involucrat als 4 gols del València i era un maldecap constant per als bascs.

No es va rendir l’Eibar, que amb una derrota estava pràcticament en segona divisió, i novament una acció de Bryan Gil va provocar un possible penal. No obstant això, el VAR va marcar fora de joc a l’acció prèvia. Amb el 4-1, Voro va començar a moure la banqueta i li va donar minuts a Cristiano Piccini i a Uros Racic, que entraren per Daniel Wass i Thierry Correia.

42 punts

Als últims minuts va regnar la tranquil.litat a Mestalla, i ni la hiperactivitat de Vallejo va provocar un canvi al marcador. El València d’esta manera firma altre gran partit i es col.loca amb 42 punts, mentres que l’Eibar ja és equip de segona divisió.

Fitxa tècnica

Onzes inicials

València CF: Cillessen; Correia (Piccini min. 67), Paulista, Hugo Guillamon, Diakhaby (Mangala min.84), Gayà; Wass (Racic min. 67), Soler, Kang In (Manu Vallejo. min 80); Guedes, Maxi Gómez (Gameiro. min 80).

Eibar: Dmitrovic; Cote, Arbilla, Oliveira, Correa (Álex Pozo min. 67); Kevin Rodrigues (Bryan Gil min. 35), Atienza (Aleix García min.76), Edu Expósito, Recio; Muto (Sergi Enrich min. 35), Kike García.

Amonestacions:

Gols: 1-0 Guedes (min.3), 2-0 Soler (min.19), 3-0 Soler (min.30), 3-1 Bryan Gil (min.38), 4-1 Guedes (min. 48)