+  CRÒNIQUES

CRÒNICA FCB 1-2 VCF: El València tomba al totpoderós Barça

Per Cristian Año · 17 Abril, 2016

Després de les dues derrotes que arrossegava el FC Barcelona en Lliga, davant el Real Madrid i la Real Societat, el València CF visitava l’estadi culé per buscar complicar-li més encara la Lliga als de Luis Enrique i poder puntuar en un terreny tan complicat.

Els jugadors de Pako Ayestaran anaven a donar la sorpresa. Com és costum, el FC Barcelona atacava sovint la porteria de Diego Alves però el brasiler salvava a l’equip blanquinegre una vegada darrere de l’altra. Al minut 12 salvava una complicada vaselina de Neymar que podia haver posat l’1 a 0 en el marcador. Els de Luis Enrique no tenien afinada la punteria, però en canvi, el València anava a aprofitar les seues ocasions. Al minut 25, André Gomes passava el baló a Siqueira perquè aquest finalitzara la jugada posant el 0-1.

El Barça continuava atacant però era el València qui anava a tornar a donar la sorpresa. Aquesta vegada, quasi a punt d’acabar-se la primera meitat, Santi Mina col·locava un baló impossible per a Bravo que feia que marxaren amb l’avantatja de 0-2 al marcador.

45 minuts al davant perquè el FC Barcelona donara la volta i no se li escapara aquest títol. Tal com havia acabat la primera meitat, els blaugranes atacaven la porteria blanquinegra, fins a obtenir la fortuna en el minut 63, on Messi retallava distàncies i posava l’1 a 2.

Tot i la insistència del Barça per buscar el segon gol, no aconseguia empatar el partit. Però el VCF, qui no aprofitava els espais que deixava la defensa culé, no sentenciava el partit.

Finalment, va ser l’equip d’Ayestaran qui es va emportar 3 punts tan necessaris com complicats, que fa que el València respire tranquil·lament i complica al Barça la lluita pel títol de la Lliga.