ACTUALITAT  CRÒNIQUES  FEMENÍ  

CRÒNICA: Empat d’or per a eixir del descens (1-1)

Per Alex Alfaro · 07 Novembre, 2021

Al València Femení se li presentava un gens senzill partit en l’Antonio Puchades. Rebia a l’Atlètico de Madrid, tercer classificat amb 15 punts de diferència amb el València en únicament 9 jornades. Els números reflectien clarament una diferència aclaparadora, encara que posteriorment en la gespa no s’apreciaria tal diferència.

El partit començava amb una certa igualtat. El quadre d’Andrea Esteban buscava un partit llarg i sobretot en el qual concediren poques ocasions sabedors de la pólvora ofensiva de l’Atlètic de Madrid. No obstant això, les coses es posaven lletges des de primera hora. En el 10 de la primera part marcava Thembi aprofitant que la defensa del València no era capaç de llançar fora una bona parada de Enith Saló.

Després del gol, Marta Carro responia malgrat l’Atlètic de Madrid no tardaria molt en agafar altra vegada el control del partit. Ludmila era de les jugadores que més mal feien encara que no arribara a aprofitar cap de les ocasions clares. I quan possiblement pitjor ho estava passat el València femení, marcava Marta Carro després d’un servei de cantonada alçant-se per damunt de tota la defensa visitant. El València Femení donava la sorpresa a la Ciutat Esportiva de Paterna i es ficava dins d’un partit que pintava molt complicat.

Arran del gol, l’equip va pujar una marxa més i per moments va arribar a ser millor que l’Atlètic. La primera part s’acabava amb una gran cavalcada de Ludmila en el 42 de la primera part en un mà a mà en el que Enith va aguantar excel·lentment sense anar al sòl.

Amb el femení amb oportunitats de rascar algun punt, la motivació era màxima. La segona part començava espectacularment bé amb múltiples ocasions per al València. La més clara va ser de Marta Carro amb espai en la frontal de l’àrea. Una festa del futbol a la qual Thembi no es volia quedar arrere i a punt va estar de marcar en el segon pal.

Arribats al 70 de trobada, encara podia ocórrer absolutament qualsevol cosa. I tot això era possible gràcies a un partit galàctic per part de Enith Saló, traient-li per exemple un mà a mà a Denyna Castellanos.

I després de molt de molt de patiment i un final frenètic en el qual va arribar a anar a rematar la portera visitant, el València femení rasca un importantíssim punt que fa gust d’or i amb el qual aconsegueix eixir del descens

Alineació València Femení: Enith Salón, Bea Beltrán, María Jiménez, Marta Carro, Iina Salmi, Candela Andújar, Asun Martínez, Esther Martín, Oriana Altuve, Kerlly Real, Anna Torrodá

Alineació Atlético de Madrid: Lola Gallardo, Aleixandri, Merel Van Dongen, Maitane L´pez, Ludilma Da Silva, Deyna Castellanos, Leicy Santos, Carmen Menayo, Silvia Meseguer (C), Bárbara Latorre i Thembi Kgatlana