ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

El València perd davant el Getafe en un partit poc seriós del conjunt de Baraja

Per Alejandro Fernandez · 20 Febrer, 2023

L’inici del partit va estar marcat per la possessió i pressió que realitzava el Getafe en camp rival, que es traduïa en ocasions. Sobre el minut 6 d’encontre, el jugador guineà del València va repel·lir la pilota i li va colpejar al braç. L’àrbitre va parar el partit però després d’escoltar a la Sala Vor va decidir continuar el partit i no xiular el penal.

Va arribar el minut 10 de partit i el València va tindre la primera amb una carrera per la dreta de Foulquier amb la pilota, que va anar trencant línies, li la va passar a Kluivert, este li la va deixar a Lino, que estava totalment a soles, i David Soria, porter del Getafe, es va llançar amb tot i va realitzar un gran parada a Samuel Lino.

De manera seguida, el València va continuar amb un atac que va acabar amb una altra parada de molt mèrit de David Soria, una altra vegada a un tir de Lino, que s’havia perfilat perfectament, després d’una retallada dins de l’àrea. Aquestes dos jugades, pràcticament consecutives, han fet a l’equip valencianista tirar per a dalt i repel·lir els dubtes de camp propi.

Portu va tindre una oportunitat abans d’arribar a l’equador de la primera part. Va tindre la possibilitat de tindre un u contra un després d’un centre llarg al segon pal que va tindre la mala fortuna que el capità del València, José Luís Gayà, es va esvarar, però el murcià no va aprofitar l’ocasió pel mal control.

Samu Lino la tornava a tindre en el minut 35 després d’un bot que no va mesurar bé Djené i que li deixava pràcticament a soles, però de nou, el brasiler no trobava la porteria i el xut amb l’esquerra s’anava completament fora.

Munir la va tindre per a fer el primer per al Getafe, però va eixir al tall Mouctar Diakhaby i va repel·lir la pilota que tenia molt de perill del marroquí. Era córner per a l’equip dirigit per Quique Sánchez Flores i a punt va estar de marcar, però la pilota va eixir fregant el pal dret de Mamardashvili.

Abans del descans va comptar amb una doble oportunitat el Getafe. La primera amb una rematada molt forta de cap després d’un centre mesurat de Gastón Álvarez que parava Mamardashvili amb una gran estirada i la segona arribava amb el córner. De nou el porter georgià del València feia una gran parada i atrapava en dos temps.

Va començar la segona part amb Samuel Lino entrant en el terreny de joc després d’entrar als vestuaris en el descans coixejant. La primera de la segona part la va tindre el València amb la connexió Hugo Duro-Kluivert, però el porter del Getafe va fer una gran parada al futbolista neerlandés del València. Hugo Duro tenia posició de tir, però el madrileny, amb la falta de confiança que li envolta aquesta temporada amb els pocs minuts que està tenint, va decidir passar a Kluivert.

Abans d’arribar a l’hora de partit, Gayà es lesionava i havia d’abandonar el camp, el seu canvi va ser Toni Lato. L’àrbitre va perdonar la segona groga a Djené en una falta a Justin Kluivert. El defensa del Getafe va estar a punt d’eixr expulsat.

Fran Pérez es va mostrar des que va entrar molt enèrgic i va realitzar algunes accions individuals que no van arribar a res interessant, però que van crear perill i que va servir perquè l’equip continuara amb les intencions ofensives.

En el minut 75 en una pilota aèria disputada entre Alderete i Hugo Duro, el central paraguaià es va portar tan sols la groga, però l’acció va meréixer una mica més. En la falta assenyalada per l’àrbitre després de la falta de Alderete, Kluivert va estar a punt de marcar de falta directa, però la pilota es va ser desviat per l’esquerra de David Soria.

El gol va arribar en els últims minuts del partit per al Getafe. Córner botat des de la part dreta al primer pal, Maksimovic la toca per al segon pal, Alderete la fica al centre i Borja Mayoral es va tirar amb tot al sòl per la pilota i va posar el primer tant del partit.

El València no va saber fer jugar a futbol, una jornada més, i perd contra l’equip que ocupava la penúltima posició de la classificació i que en l’anada va guanyar per 5-1 a Mestalla. L’equip no té la intensitat necessària per a eixir de la zona del descens, i ara la penúltima plaça l’ocupa el mateix València